Vad tycker Löfven innerst inne om att bli nerröstad för andra gången i riksdagen? Ser han fram emot ett extraval eller bävar han för det?

av | 14 december, 2018

Som nog de flesta redan har hört röstades Löfven ner i statsministeromröstningen i förmiddags i dag.
Men han var inte i kammaren när detta skedde så vad han tyckte om det ända fram till vid halv fyra i eftermiddags då han uttalade sig i SVT nyheter.
Han säger att det var väntat men att han trots det beklagar det.
Han säger: “Sverige behöver en handlingskraftig regering och väljarna har rätt att förvänta sig att vi klarar av det. Riksdagen har röstat om statsminister och ännu en gång inte nått fram till en ny regeringsbildare. Även om det var väntat så beklagar jag det naturligtvis.”

Löfven som innan i veckan skällt om att han kommer att vara tillgänglig och inte som Åkesson åka på semester, var själv inte i kammaren under omröstningen, han hade flytt nederlagets stund till Bryssel och till EU-toppmötet där.
Så var det bättre än vad han skyllde Åkesson för kan man fråga?
För nu så har talmannen börjat att tala om extraval tack vare alla låsningar där är inom politiken, alla skyttevärn som de olika partierna och partiledarna grävt ned sig i när de håller på med sin pajkastning.

Detta kommenterar Löfven med: “Talmannen är skyldig att titta framåt och förbereda, även om extra val inte är det första alternativet.”
När då SVT:s reporter frågar: “Är det något du ser fram emot för att bryta det låsta läget?”
Löfven svarar: “Nej, jag menar att vi bör klara av att hantera det resultat som väljarna gav oss. Vi ska fortsätta att anstränga oss allt vad vi kan för att få en handlingskraftig regering utan extra val.”
Men hur Löfven menar med att det måste vi hantera, när de inte lyckats med det under tre månaders tid det ger han inget svar på?

För jag tror han inte har något svar på den frågan, jag tror han är totalt svarslös då han inners inne vet att även om det nu i nästa omröstning blir ett nederlag till för den statsministerkandidaten och att frågan återkommer till honom så kommer det inte ha löst alla dessa låsningarna som behöver låsas upp. Så även om han inte säger det så tror jag nog att Löfven ser fram emot ett extraval så han blir av med Miljöpartiet och ett av de borgerliga partierna, för då skulle det ge mer handlingsutrymme för honom och eventuellt en säkrare ställning för ett skadeskjutet Socialdemokraterna.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/stefan-lofvens-kommentar-efter-att-ha-forlorat-omrostningen?fbclid=IwAR217BQD-2hi4nsy4ww5dN7ey9NA4GogDikr4ya5lRiw0Dl0LgDLKf6oMb0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *