Malmö. Veckans första bombdåd skedde vid 02.50-tiden på Ramels väg Rosengård

av | 17 december, 2018

Brandkåren larmades 02.55 av SOS som fått flera uppringningar om en kraftig detonation och brand i ett trapphus på Ramels väg Rosengård. Polisen kom först fram och kunde snabbt konstatera att en sprängladdning detonerat i trapphuset. Flera lägenhetsdörrar hade varierande skador av tryckvågen. Även hela porten till trapphuset hade slungats iväg några meter av tryckvågen. Även själva trapphuset hade fått sprickor i betongen av detonationen.

Brandpersonal tog det säkra före det osäkra och satte upp stämpar i trapphuset i väntan på närmare inspektion av fastighetsbolaget. Flertalet av de boende hade fått in rök i sina lägenheter efter explosionen. Polis med hund sökte i närområdet efter saker som kan ha med sprängningen att göre. I nuläget verkar inga personer ha skadats vid händelsen.

Vid 04-tiden höll fortfarande räddningstjänst och polis på att arbeta vid trapphuset. Vad som ligger bakom sprängningen vet polisen inte i nuläget. Händelsen kommer sannolikt att rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse alternativt försök till mord.

Pppress

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *