Två skandinaviska flickor våldtagna och halshuggna i Marocko

Av | december 19, 2018

Kropparna efter två kvinnliga turister av norsk och dansk härkomst hittades på måndagen i provinsen Al Haouz i Marrakech-Safi-regionen, 10 kilometer från Imlil i Atlasberget, enligt ett uttalande från Marocko World News.

Offrens kroppar uppvisade skärskador. Polisen har inlett en utredning under övervakning av  åklagarmyndigheten.

Händelsen är exceptionell då inga mord har begåtts mot turister i området innan.

Travel Risk har listat Marocko bland de säkraste länderna för turister. Enligt Travel Risk Map är Marocko är lika säkert som de flesta europeiska länder, USA och Kanada, med låg risknivå. Enligt kartan är alla marockanska städer betraktade som lågriskområden, förutom vissa sydliga provinser i Västsahara, vilka anges som medelriskområden. Marocko är enligt uppgift det enda landet som har en låg risknivå i Nordafrika.

En turist som anonymt pratat med Marocko World News har berättat att Toubkal Park nu är stängd på grund av det inträffade. “Vår egen guide har bekräftat att han kommer att behöva kontrollera status hos parkmyndigheterna i morgon, eftersom vi skulle komma in från Imlil imorgon.” berättar källan.

Turisten har berättat att offren enligt uppgift inte hade någon guide och att de campade “någonstans i närheten av Club Alpin Français (CAF), vid basen av Toubkal.”

Mount Toubkal är den högsta toppen i Nordafrika och Arabvärlden, med en höjd av 4.167 meter. Toubkal är ett populärt resmål för vandring och vandring.

De misstänkta förövarna ska enligt uppgift vara marockaner. Enligt utländsk media hade kvinnornas huvuden avskiljts från kropparna. Detta är ännu inte officiellt bekräftat.

“De misstänkta campade i samma område som mordet ägde rum och ska enligt uppgift vara marockaner”, sade han och tillade att “vittnen såg gruppen på natten när de gick till lägret.”

Källan tillade att polisen identifierade misstänkta genom övervakningskameror placerade i lokala butiker i byn. En av de misstänkta, enligt källan, lämnade också sitt identitetskort bakom sig i lägret där han och hans vänner bodde.

Turister i området hittade mordoffrets kroppar. “En lokal guide träffade turisterna som grät när de berättade för honom vad de såg.”

Källan utesluter rån som motivet för brottet, eftersom inga av offrens ägodelar saknades. Men han sa, “sexuellt övergrepp kan ha varit motivet för brottet.”

Trip by Skyscanner rekommenderar att hålla sig till täckande kläder och undvika magtröjor, korta shorts och linnen. Om man som kvinna går vilse så fråga inte en man på gatan om hjälp, utan gå in i en affär eller fråga en kvinna. Det är en fördel om man i förväg har lärt sig korta arabiska och/eller franska fraser.

Det är tragikomiskt att en av de tre misstänkta GM:s kvarglömda id-kort hittades vid brottsplatsen.
Och – inte ett ord om detta i svensk media vid tidpunkten för denna artikel.

Källa: https://www.moroccoworldnews.com/2018/12/260806/source-police-arrest-3-suspects-for-killing-scandinavian-tourists-near-mount-toubkal/amp

Text: Jan-Ove Malmgren
Bild: Morocko World News

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *