Tekniska skolan i Hässleholm utrymd efter explosion. 20-åring gripen.

Av | december 20, 2018

Sverige blir bara tryggare och säkrare, eller hur?
Man ställer sig i alla fall den frågan efter att man lyssnade på nyheterna i förmiddags. Efter att ha hört att en misstänkt sprängning ägt rum på vid 8.45 en av Hässleholms största skolor Tekniska skolan där omkring 1 000 gymnasieelever går.
När man sen läser nu så skriver medierna att det handlar om ett terrorbrott, om att det var en tillverkad bomb som skulle skapa oreda och skada.
Skolan utrymdes under ordnade förhållanden och eleverna samlades på en närliggande parkeringsplats för att sen under poliseskort gå till Qpoolen en stor samlingsarena i Hässleholm där de under eftermiddagen kommer att förhöras av polisen.

Även andra resurser har samlats på Qpoolen, såsom elevhälsan. Eva Andersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Hässleholm berättar också att man har också tagit dit förnödenheter så att eleverna ska få något i sig. Att polisen, Nationella bombskyddet och även SÄPO är inblandade i utredningen visar på att detta inte var något oskyldigt spratt som bombaren gjorde. Utan det handlar om en mycket allvarlig händelse.
De har gripit en 20-årig man på platsen som enligt obekräftade källor inte är elev på skolan för bombattentatet, han är nu anhållen misstänkt för terrorbrott.
Polisen vill inte i nuläget uttala sig om vilken typ av sprängladdning det rör sig om eller hur stora skadorna på skolan är.

Ännu vid 13.35 höll bombskyddet och insatsstyrkan på med sitt arbete inne på skolan, efter att i början ha använt sig av en bombrobot har de övergått till manuell sökning.
Pär Cederholm lokalområdeschef Hässleholm säger: “Vi vet inte om där finns fler sprängladdningar, men det finns ju en anledning till att nationella bombskyddet är på plats. Om vi påträffar fler sprängladdningar så har vi experter på plats som kan hjälpa oss att destruera dem.”
Polisen har spärrat av flera platser i kommunen och under eftermiddagen slog de till mot den gård där den misstänkte bombaren är skriven.
Anna Göransson på polisens ledningscentral säger: “Där vi är och jobbar har kopplingar till den händelsen. Det finns omständigheter som gör att vi är på på plats på den här gården.”
Vilka andra platser i Hässleholms kommun som spärrats av vill polisen inte gå in på.

Men Anna Göransson säger: “Det pågår nu utredningsåtgärder. Där man ser avspärrningar på andra platser i kommunen, det hänger ihop med den här händelsen på skolan.”
Men vilka platser detta är på vill inte polisen gå ut med.
Så det är nu inte bara i storstäderna vi får vara försiktiga, utan det gäller nog allt att vara försiktig och uppmärksam överallt numera, för vad är det som säger att inte ett bombdåd kan hända var som helst numera. Det liknar mer och mer att vi i Sverige är ett belägrat land, är det inte bomber som exploderar är det personer som springer runt och skjuter, eller springer omkring och knivskär folk.
De senaste månaderna tycker jag mig märka att det blivit allt fler sprängningar, skjutningar och knivdåd. Vad detta beror på kan man bara spekulera över, men jag tycker mig se en ökning i de kriminellas verksamhet, men vad det beror på det vågar jag inte uttala mig om.

https://www.nsk.se/…/polisen-haller-presstraff-med-anledn…/…
https://www.svt.se/…/skola-i-hassleholm-utrymd-efter-explos…
https://www.aftonbladet.se/a/WLGW6a…
https://www.aftonbladet.se/tv/a/274737…
https://www.svt.se/…/har-slar-polisen-till-efter-misstankta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *