Det är tragiskt att Säkerhetspolisen slår sig för bröstet och stolt meddelar att de det senaste året avvärjt minst två terrordåd i Sverige.

Av | december 23, 2018

I båda fallen har personer häktats misstänkta för olika typer av förberedelser för terrorbrott. Ett ovanligt facit för en myndighet som vanligtvis slår till innan planerna gått så långt.

Missförstå mig rätt, vi borde inte ha så stora problem med terrorhot eller islamister som inget annat hellre vill än införa ett kalifat här. I den meningen vinner islamister även då Säpo förhindrar dåd. Vår politik tillåter nämligen islamister att flytta fram sina positioner i vårt samhälle hela tid. Separata badtider, segregerade religiösa skolor där elever får lära sig att pojkar är mer värda än flickor och att det västerländska samhället är haram, täckta kvinnor och familjer som kräver att flickebarnen ska ha slöja på sig skolan, listan är lång på sådant som vi som samhälle aldrig borde ha accepterat.

Det mest allvarliga i det här är ändå att vi låter dem som rest för att mörda i IS namn återkomma till vårt samhälle. Här ges de skydd i from av hemlig identitet, en väg ut i samhället via utbildning, jobb och bostad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *