Männen ska ha blivit vräkta – då misshandlades hyresvärden allvarligt med basebollträ

av | 5 januari, 2019

De två män som sitter häktade misstänkta för grov misshandel på Staketgatan i helgen ska ha använt sig av ett basebollträ mot en hyresvärd.

Bakgrunden ska enligt en källa till tidningen vara att männen blivit utkastade ur fastigheten.

Polisen grep de båda männen vid tiotiden på lördagen.

Vid tiotiden på lördagsförmiddagen greps två män i 35-årsåldern misstänkta för grov misshandel på Staketgatan i Gävle. Ett par dagar senare häktades duon.

Vad som ska ha hänt har än så länge varit höljt i dunkel, men enligt en källa till tidningen ska misshandeln ha varit utdragen och riktad mot en hyresvärd som hade kastat ut de två männen. Ett basebollträ ska enligt samma källa ha använts som tillhygge.

Hyresvärden uppges ha skadats allvarligt, men hur denne mår nu är inte känt.

De båda männen är av polisen kända sedan tidigare, där den yngre sticker ut med en tungt belastad historia gällande våldsbrott. För fem år sedan dömdes han till sju års fängelse efter att ha knivhuggit en man i Andersberg, och för bara några månader sedan blev han villkorligt frigiven.

Efter att ha avvisats från en fest i en lägenhet i Andersberg ska han enligt domen ha väntat utanför och attackerat lägenhetsinnehavaren med kniv när denne gått ut på altanen.

Han angrep sitt liggande offer med ett stort antal knivhugg, och dömdes till åtta års fängelse av Gävle tingsrätt. Hovrätten fastställde domen, men sänkte straffet till sju års fängelse. “Det finns inte några omständigheter som medför att gärningen ska bedömas som mindre grov”, står det i hovrättsdomen. En polis, som troligtvis räddade mannen liv genom att lägga tryckförband över såren, berättade att det var det blodigaste som han har sett.

Under våren 2018 var det tänkt att 35-åringen, som då satt på fängelset Hall, skulle bli villkorligt frigiven. Men efter att ha misskött sig upprepade gånger i fängelset sköts frigivandet upp.

“Av det klientadministrativa systemet framgår att NN under verkställigheten har rapporterats för 153 styrkta misskötsamheter varav 140 resulterade i varningar”, står det i utredningen.

Hans frigivning försenades med drygt fyra månader. Motivet var att han “vid 36 tillfällen har vägrat lämna drogprov för att påvisa drogfrihet, att han manipulerat urinprov och innehaft läkemedel han inte varit ordinerad samt uppträtt hotfullt mot personal”.

Den grova misshandeln han nu häktats misstänkt för ska ha utförts tillsammans med en jämnårig kumpan, även denne tidigare dömd för flera olika brott.

Brottet, som även omfattar rån, skedde på Staketgatan vid tiotiden på lördagsförmiddagen.”Av det klientadministrativa systemet framgår att NN under verkställigheten har rapporterats för 153 styrkta misskötsamheter varav 140 resulterade i varningar”, står att läsa i Kriminalvårdens utredning.

Den stora frågan här är vad hade politikerna tänkt sig att denne individ och dennes kumpan skulle tillföra Sverige? Finns det någon ansvarig politiker som kan förklara det?

Bearbetning: Jan-Ove Malmgren
Källa: https://www.gd.se/artikel/gavle-centrum/mannen-ska-ha-blivit-vrakta-da-misshandlades-hyresvarden-allvarligt-med-basebolltr
Bild: Charlie Neibergall/Scanpix

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *