Tonårsflicka gripen för mordförsök – tros ha försökt döda sina föräldrar

av | 5 januari, 2019

En flicka i tonåren greps i natt misstänkt för att ha försökt knivdöda sina föräldrar. Föräldrarna skadades allvarligt.

Det var strax innan klockan 04 natten mot lördagen som polisen larmades till en adress i Nyköpings kommun, där ett grovt brott skulle ha inträffat.

Mikael Ehne, regionvakthavande polisbefäl under natten, uppger på polisens hemsida att en tonårsflicka knivskurit sin mor och sin far på adressen. Föräldrarna ska ha haft knivskador på flera ställen på sina kroppar.

Båda föräldrarna fördes till sjukhus för vård. Enligt Ehne ska skadorna ha varit allvarliga, däremot inte livshotande. Dottern greps av polisen, och misstänks nu för försök till mord i två fall. Vad upprinnelsen till våldet ska ha varit är i nuläget okänt.

Polisen har under tidiga morgonen spärrat av brottsplatsen, en bostad, och kommer under lördagen att undersöka den.

– Vi ska göra en teknisk undersökning av den här brottsplatsen, sedan kommer utredningssidan börja jobba med att hålla förhör. Vi kommer även att genomföra dörrknackning i området, säger vakthavande befäl Magnus Holmström vid 08-tiden på lördagsmorgonen.

De båda knivskadade föräldrarna uppges ha varit mycket skärrade efter händelsen i bostaden och hade på lördagsmorgonen ännu inte kunnat höras.

Från polisens hemsida

KL 03.56 Nyköping. Försök till mord genom att en dotter född 02 knivskurit sin mor född 84 och far född 56 på flera ställen på deras kroppar. Båda offren förda till sjukhus för vård med allvarliga skador, dock ej livshotande, Polisen har avspärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning som kommer att ske under dagen den 5/1. Flickan gripen misstänkt för aktuellt brott.

Bearbetning: Jan-Ove Malmgren
Källa bakom betalvägg: https://www.sn.se/nykoping/flicka-gripen-for-mordforsok/
Källa polisens hemsida: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2019/januari/5/05-januari-05.48-sammanfattning-natt-jonkopings-lan/
Bild: sn.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *