Vilka kommer han hänga ut denna gång?

Såg precis på TV 3 att programmet “Trolljägarna” kommer tillbaka. Det beskrivs som ett angeläget program.

Av någon outgrundlig anledning som jag inte kan förklara så har det här programmet gått mig helt förbi, har aldrig sett ett avsnitt. När jag googlar på programmet rasar det in en massa kritik.

Programmet tyckas alltså gå ut på att Robert Aschberg (en medieperson jag inte uppskattar) konfronterar och hänger ut ut privatpersoner som enligt dem har “trollat” på nätet. Det vill säga, skrivit olämpligheter om makthavre och andra.

I GP kan jag läsa att programmet begick en rad pressetiska övertramp och skapade hat, hets och hot. “Trolljägarna” var enligt GP inte någon lyckad satsning. Och nog känns det tvetydigt då Robert Aschberg började programmet 2014 med att säga: “Jag gillar inte fega kräk som i skydd av anonymitet hotar och hatar andra människor på nätet.”

Det bestående Robert Aschberg lyckades med att var tydligen att sätta igång en ny våg av hat. Nu var det privatpersoner som hängdes ut av Aschberg . En ung kille som hängdes utsattes för så mycket hat att nätet kokade över: “Vilken jävla fjolla du är”, hoppas folk ger dig stryk varenda gång du visar dig ute”, “fega äckliga kräk”, “hoppas du blir våldtagen” och så vidare.

Vad är det? Är det att jaga troll och ställa dem mot väggen? Nej det kan inte ses som något annat än att kasta privatpersoner åt en blodtörstig mob. Visst personer hade gjort sig skyldig till grova påhopp, men var verkligen ett hämnd-program rätt väg att gå?

Robert Aschberg bidrog alltså då med att spä på polarisering och hatet mellan människor och nu ska han göra det igen. Och jag ställer mig frågan: Vilka kommer han hänga ut denna gång?

http://www.gp.se/…/robert-aschberg-har-gjort-mer-skada-än-n…

2 reaktion på “Vilka kommer han hänga ut denna gång?

  1. David Reynolds

    Vita svenskar hänger haschberg ut.. Det är knappast nyanlända araber el grovt kriminella som politikerna importerat.. Hyckleri är vad trolljägarna är.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *