Varning för inbördeskrig?

Sverige är i princip ett förlorat land, det säger den brittiske politikern Paul Weston. Storbritannien har kanske 20 kvar, men Sverige kan gå in väggen redan om 5-10 år.

Sverige har enorma problem, fortsätter Weston. Malmö betraktas nu internationellt som Europas våldtäktsstad. Förutom Sydafrika så ser man till och med Malmö som världens ledande våldtäktsstad. Och hur illa än det låter så visar statistiken att det stämmer.

Paul Weston menar också att Sverige kommer hamna i ett inbördeskrig. Troligen står Sverige inför ett liknande inbördeskrig så som Jugoslavien på 90-talet och Libanon på 70-talet, säger Weston. Det här är generellt Europas framtid, menar han. Och när det händer kommer det inte att bara drabba Sverige utan hela Europa. Alltså något som vi aldrig kunnat föreställa oss eftersom flera av Europas länder levt i fred så länge.

Huruvida Paul Westons analys är rätt eller inte så oroar det mig att man pratar om Sverige på det här viset. Vi som lever här, och i synnerhet vi som levt här i generationer har svårt att ta in det Weston säger. Vi är vana vid att vårt land ses som ett föredöme, en ledande nation i jämlikhet och social trygghet. Så är det inte längre.

Vi är många nu som kämpar för att tvinga politiken att återställa vår sociala trygghet. Det är så många som har drabbats och fortsätter att drabbas: kvinnor, flickor och pojkar som våldtas, pensionärer som utsätts för rån, en sjukvård som inte mäktar med vår nya “trygghet”, kvinnor/flickor som kastas ut från balkonger, gängkriminalitet, dödsskjutningar. Vi kan inte ens tillåta fyrverkerier längre eftersom de används som vapen mot framför allt vår poliskår.

Förutom det har vi också den ökande polariseringen där den mest framträdande är mellan olika politiska läger. Här har man tappat all vett och sans. Inget ansvar tas för att det man säger ökar på hatet. Ta bara Anders Lindberg och Aftonbladet, SVT som ljuger och förvränger på skattebetalarnas beskattad, Sveriges Radio som gör detsamma. Listan har blivit så lång att den inte återges här.

Jag vet inte om vi kommer ställas inför ett inbördeskrig men det oroar mig djupt att man pratar om Sverige i dessa ordalag.

Se video här: https://www.youtube.com/watch…

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “Varning för inbördeskrig?

 1. Hannu Mäkelä

  När Stefan Löfven har bara ett mål att kunna fortsätta som statsminister och fan på allt vad demokrati är,lova guld o gröna skogar att få C och L att rösta på honom så kan allt vara möjlig

  Svar
 2. Pingback: Vad är det du inte ska fatta? | | Författare Lena Holfve

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *