Nej, Ulrica, ingenting är väljarnas fel

| 7 januari, 2019

Dagens kaos är INTE väljarnas fel, Ulrica.
När du skriver:
“Är det ingen som funderat över att vi naturligtvis får den regering som vi väljare röstat fram? Svårigheterna med att få ihop en regering beror ju på valresultatet, på hur vi faktiskt röstat” är du ju riktigt ute och cyklar.
Om samtliga inblandade aktörer i det svenska valsystemet skötte sig och respekterade valresultatet hade vi inte varit här idag. Svårigheterna med att få ihop en regering beror ju på sju partiers tokpanik över att ge landets idag nästa största parti den makt de har rätt till enligt författningsregelverket.
Detta är ju samma idiotiska hysteri som i UK idag, där man vill ha en ny folkomröstning enbart för att man är dåliga förlorare.
 
Sedan skriver du:
“Det betyder samtidigt att vi har de partier vi röstat fram och dessutom de politiker vi röstat fram. Det hela är ett Moment 22. Det ena ger det andra, det hänger ihop”.
 
De enda politiker vi har röstat fram är riksdagsledamöter och kommunala småpolitiker.
Vi har inte valt de misslyckade ministrarna eller de inkompetenta myndighetscheferna och vi väljare har mycket liten makt att utse partiledare och vem som ska bli statsminister.
De katastrofala valen av Fritzon, Ygeman, Johansson, Eliasson, Bah Kunke, Shekarabi, Kaplan, Sahlin, och resten av gänget som passerat revy, har skett helt bortom väljarnas kontroll och över våra huvuden.
Följden har blivit att ingen av ministrarna de senaste tre mandatperioderna har lyckats med sina uppdrag och inom sina respektive ansvarsområden. INGEN av dem!
Det är den politiska korrektheten och åsiktskorridoren som gör att “det ena ger det andra”, Ulrica, och inget annat. Den bisarra avskyn mot oliktänkande påminner om anledningarna till flera krig under medeltiden.
 
Mot slutet skriver du:
“Kanske går vi nu mot extra val, vem vet. Att på den korta tid vi har på oss fram tills dess göra politiskt engagemang mera attraktivt och bredda våra politiska partier är naturligtvis omöjligt. Ansvaret vilar därmed på oss väljare. Vi får faktiskt försöka lova varandra att rösta lite mer intresserat.”
 
Ska vi lova varandra att “rösta lite mer intresserat”? Faktum är att vi HAR röstat men samtliga blockpartiers partiledare har misslyckats med att hantera röstresultatet som vuxna i rummet.
Att en talman ska behöva jobba sig svettig och flerdubbla sitt kaffe och kakor-konto säger allt om hur lost Sverige är idag.
Våra politiker har inte lärt sig ett förbannade dugg av våra grannländer, övriga EU eller vår egen politiska historia utan man väljer att fortsätta vara naivt skygglappsbarnsliga i den svenska politiska sandlådan, förmodligen ända fram till ett nyval.
Och efter detta val återupprepas förstås samma kaos igen, med kaffe, kakor och svammel, för exakt vad kan förändras?
Jo, att Mp och L åker ut ur riksdagen och SD blir ännu större, d v s vågmästarrollen förstärks ytterligare.
Och talmannen får förstås en mindre kaffe och kakförbrukning.
 
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/WLPRaL/regeringskaoset-ar-inte-bara-politikernas-fel
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *