Dan Korn skriver om Katerina Janouch och alarmismen

av | 10 januari, 2019

Dan Korn påpekar vikten av att hålla huvudet kallt när oron är som störst, i det håller jag med honom men jag tror inte som Korn att Katerina Janouch (KJ) tror att domedagen står inför dörren. För KJ går det mycket djupare än så. KJ har upplevt något som svensken aldrig upplevt, en förödande förtroendekris mellan politik och folket. I flertalet av hennes artiklar har man kunnat läsa om vad som händer när ett land hamnar i en sådan förtroendekris. Det skadar på djupet demokratin och civilsamhället. Människor tvingas leva med en regering/politiker som systematiskt ljuger för dem, och genom det också tvingar folket att köpa lögnen och sprida den vidare. Det kan knappats ha gått någon förbi att vi lever under väldigt krassa omständigheter. Dessutom är jag övertygad om att många behöver en person att samlas kring som inte räds konflikterna.

Svenska folket har dessutom redan länge hållit huvudet kallt att man inte längre kan avkräva dem att fortsätta. Att fortsätta blunda är inte lösningen. Ett ledarskap som fokuserat mer på att rädda andra än att värna det vi och genrationer bakom oss byggt upp är svaret skyldig här. Det är dem som orsakar splittring, aktivism och oenighet. Och varför ska det ses som alarmism och hysteri när delar av Sverige samlas och enas? Svensken har under så lång tid inte behövt försvara sina värden, sitt existensberättigande, sin kultur, sitt land, det har tagits för givet. Nu ser många hur det säljs ut för en vision som andra har. Och det kostar – mycket. I det fallet är det knappats våra politiker eller Dan Korn som bor i England som betalar priset. Det är det svenska folket.

Dan Korn skriver vidare att han också är orolig men upplever inte att vi står vid avgrunden utan att vi möjligen står inför ett extra val. I sak håller jag med Korn, avgrunden är inte här ännu men den närmar sig. Vi ser den i form av klausuler mot att SD ska hindras i att representera sina väljare och föra den politik som övriga snott åt sig. Vi ser genom att samma partier gör allt för svartmåla samma parti de sekunderna innan snodde politiska frågor och lösningar ifrån. Vi ser det genom den våldsamma ökningen av våldtäkter. Vi ser det genom att staten står redo att återbygga institutioner för våra funktionsnedsatta istället för att värna LSS. Vi ser det genom att den snabbast ökande gruppen av fattiga är svenska pensionärer. Vi ser det genom dödsskjutningar, genom en sjukvård där människor dör i vårdköer, genom att svensken ställs på undantag och fråntas alla rättigheter i att högt tycka att det är fel, genom att vår demografi allvarligt förändrats och hur det på ett lika allvarligt sätt skadat vårt samhälle. Vi ser avgrunden, vi kan lukta på den, vi kan känna den och det är just den man inte vill ska komma närmare.

Läs artikel i Expressen här…

En reaktion på “Dan Korn skriver om Katerina Janouch och alarmismen

  1. Per-Arne Grönblad

    Dan,jag känner igen vartända ord hon säger,du är den som kommer med bullshit,jag är snart 60 och sista 20åren är katastrof och värre blir det…
    Ett tips,håll dig till sanningar.
    Mvh Pa Grönblad

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *