Expressen mobbning och lögner kommer aldrig stoppa vår kamp mot maktmissbruket

av | 10 januari, 2019

Det är modiga grabbar på Expressen, så pass modiga att de tycker de ska få mobba folk som de vill men man ska inte få skriva något genmäle eller kunna få tag på dem på telefon. Kulturchefen Jens Liljestrand är en riktig fegis som enligt Expressens växeltelefonist “inte tar emot några telefonsamtal överhuvudtaget”. Vad är den gode Jens rädd för, månne? Att dem han anser sig ha rätt att smutskasta och ljuga om ska säga ifrån? Att verkligheten ska hoppa upp och klappa till honom mitt i ansiktet? På den tiden jag jobbade på Expressen var det en hederlig tidning som faktiskt kommunicerade med de läsare för vilka man skrev. Man gav utrymme till replik till den som blivit omskriven och kanske utpekad. Man lät folk försvara sig. Det fanns viss moral i det gamla journalistgardet och många av de äldre cheferna tyckte jag mycket om, till exempel Edgar Antonsson och Roland Aldeheim, för att inte tala om Ulf Nilsson. Numera är Expressen en skugga av sitt forna jag, och det är tydligt att man vill ha läsarnas pengar men i övrigt anser man sig förmer än de. Man tycker att man kan publicera vilket förtal som helst men är inte storsinnad nog att ge den förtalade utrymme att replikera.

Expressens kultursida har de senaste veckorna fört en drevliknande kampanj mot mig där man försöker botanisera i mitt psyke. Dess krisande och kappvändande kulturchef, modiga grabben Jens Liljestrand ställde nyligen en retorisk fråga kring vilken han byggde en hel krönika, “Hur är det att vara Katerina Janouch”, givetvis utan att vara intresserad av det verkliga svaret, eftersom han i sådant fall skulle ha frågat mig personligen, eller föreslagit att jag skriver ett genmäle. Igår så var det rabbinen och författaren Dan Korns tur, som tog vid där Liljestrand slutade. Det finns fog för att fråga sig hur herrarna Liljestrand och Korn mår, som istället för att hålla huvudet kallt och sakligt förhålla sig till det som nu sker i Sverige, hänfaller åt lögner och simpel mobbning. Till er vill jag hälsa: Vår kamp mot galna politiker och etablissemangets och mediernas maktmissbruk kommer att gå vidare med förnyad styrka.

På lördag den 12/1 klockan 14.00 samlas vi på Norrmalms Torg i Stockholm för att demonstrera vidare mot maktmissbruket, mot den sjuka migrationspolitiken, mot mobbning av demokratiskt valda partier och enskilda individer, mot etablissemangsmediernas sabotage av debatten och deras lögner och fejk news, vi protesterar mot slöseriet med skattemedel och att 49 miljarder går till bistånd bland annat till länder i Afrika och Mellanöstern som hyllar terrorism och hatar bögar. Vi möts på torget och står enade mot det eskalerande vansinnet i Sverige. Det är inte att tycka att hela världen brinner. Det är att försöka se till att det inte blir så. Det kallas att ta ansvar för sitt land.

Katerinas Magasin. Fri press i en skruvad tid. Stötta gärna genom swish, 0733289122, eller konto SEB 5206 1604 404. Tack på förhand.

Expressen mobbning och lögner kommer aldrig stoppa vår kamp mot maktmissbruket

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *