“Debatten i Sverige i dag framstår som en krigszon”

av | 11 januari, 2019

Debatten i Sverige framstår som en krigszon idag. Borta är den generösa tolkningen av det vi läser och ser. Det försiktiga grävandet har bytts ut mot storsläggan och därmed förloras värdefulla tankar. Det var med stor besvikelse jag läste Dan Korns artikel “För Katerina Janouch står hela världen i brand”. Missförstå mig rätt, Korn är en mycket klok skribent men här menar jag att han föll i fällan att anklaga Janouch genom guilt-by-association. Janouch talade på en demonstration på Mynttorget i Stockholm som befolkades av en brokig skara av människor, där bland annat organisationer som Nordisk Ungdom ingick, något som lett till att hon kritiserats hårt och anklagats för att gå extremisters ärenden. Men att hävda att Janouch samarbetar med nazistiska organisationer är ett grovt övertramp. Sådana grepp är kontraproduktiva. Det vore mycket bättre om man istället försökte förstå varandra, skriver idag Madeleine Lilja Rönnqvist.

Katerina Magasin. Oberoende press. Stötta gärna via swish 0733289122 eller konto SEB, 5206 1604 404. Tack på förhand.

“Debatten i Sverige i dag framstår som en krigszon”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *