Nuri Kino: En del av dessa kvinnor stenas, hängs och bränns med syra när de kämpar för sin frihet.

av | 11 januari, 2019

Det är ingen hejd på galenskaperna. En ung saudisk kvinna flyr från sitt land, fastnar på en flygplats, vädjar till omvärlden på sociala medier, är rädd för sitt liv, många aktivister i Mellanöstern engagerar sig, vissa anonymt andra i sitt eget namn. Detta är inte bara Rahaf al-Qununs kamp, det är allas, alla de som vill bryta sig loss, bort från de kedjor de fötts till. Vad gör då Aftonbladet Ledare? En del av dessa kvinnor stenas, hängs och bränns med syra när de kämpar för sin frihet. Och då kan det handla om något för oss så trivialt som att ensam få gå till mataffären. Jo, den svenska tidningens ledarskribent jämför kampen med genusdiskussionen i Sverige. Jag delar inte Simas artikel med avsikt, jag vill inte bidra till att de ska tjäna pengar på sådant.

Jag menar inte att kampen för lika rätt i Sverige inte är viktig eller att jag inte med hela mitt hjärta respekterar de som fört och för den, jag hävdar med bestämdhet att den delen i Simas artikel inte hör hemma i samma som om al-Qununs.

Nuri Kino

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *