Oppositionens tre partier kan faktiskt leda till att det mödosamma arbetet att bygga upp Sverige igen inleds under 2019

av | 11 januari, 2019

Spåkula nummer 83.
 
Vi har snart ett helt förändrat politiskt landskap men de partier som har gett sig in i denna oheliga allians har inte tänkt färdigt.
Eftersom Annie Lööf kommer att kräkas “flyktingliberal” politik rakt in i Sossegröten, med familjeåterförening, ökad asylrätt och liknande – med stöd av minipartiet Mp, kommer det förstås att få konsekvenser.
Om Krille Krokodil har menat allvar med sin ännu tuffare migrationspolitik kommer han att ha ett starkt stöd från både KD och SD. Det betyder att den trion med största sannolikhet skulle bli ett större “block” vid valet 2022. Glöm inte att Ebba kunde för bara 14 månader sedan tänka sig att bilda en alliansregering med stöd av SD.
 
Efter all feghet och alla dumheter kommer både S, Mp, C och L att få sota för det redan under våren samtidigt som M och KD kommer att bygga en opposition för ett tryggare Sverige, minskad invandring och krafttag mot kriminaliteten, vilket i sin tur betyder att både Mp och L redan före sista april kommer att dansa hambo på runt 3%. Jag tror också att C redan första juli trillar ner på 4%-spärren.
Ju mer politik som detta extremistgäng inför och som väljarna inte vill ha desto mer kommer de att tappa i opinionsundersökningarna. Danmark och Norgeeffekten kan alltså börja skönjas under 2019.
 
Jag tror att när Krille Krokodil inte längre behöver ta hänsyn till extremist-C eller Snoppartiet kommer steget att vara kort till att bygga ny konservativ politik tillsammans med KD och SD och börja bry sig om tryggheten och välfärden.
 
Min spåkula är enligt följande:
 
– Den sista april i år kommer både Mp och L att ligga på 3%.
– Den 1:a juli kommer C att ligga på 4%.
– Den 1:a juli kommer S att ha rasat till historiskt låga 20%.
 
Väljarna kommer att gå till M, KD och SD och V kommer att ligga kvar på samma procent som vid valet 2014.
 
Om framtiden vill utfalla riktigt väl kommer M/KD/SD-oppositionen att inleda det mödosamma arbetet att reparera Sverige från alla skador som skapats under ett halvdussin mandatperioder.
Och DET kommer de att locka till sig ännu fler väljare på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *