Ulf Kristersson: Alliansen är död!

Av | januari 11, 2019

Nu håller Ulf Kristersson presskonferens där han bland annat beklagar Annie Lööfs besked.
Han säger: “Centerpartiet och Liberalerna spräcker alliansen på nationell nivå om det här går igenom.”
Till sist under presskonferensen så säger Kristersson att han och Moderaterna aldrig kommer att bilda ett konservativt block och att de aldrig kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna.
En annan som också är mycket kritisk är S-profilen som driver tankesmedjan Katalys, Daniel Suhonen som säger: “Jag tycker faktiskt att det är en katastrof för socialdemokraterna att genomföra den här politiken på dekret från C, L och MP. Det är väldigt tveksamt, väldigt allvarligt att man går med på det här. Det är extremt långtgående förändringar som nästan pulvriserar väldigt mycket av den socialdemokratiska samhällsmodellen. Då är det bättre med nyval tycker jag om det här är alternativet. Låt borgerligheten genomföra borgerlig politik.”

Tomas Tobé, rättspolitisk talesperson för M, sörjer allianspartnerns beslut och skriver: “En sorglig dag för svensk borgerlighet. Att C vill bli ett aktivt stödparti till ytterligare en Löfvenregering är djupt tragiskt för Sverige.”
Elisabeth Svantesson, ekonomisk talesperson för Moderaterna skriver på Facebook: “Idag är en tung dag. Centerpartiet, som en gång var drivande i att skapa Alliansen, har i dag valt att avsluta densamma. Det gör mig oerhört besviken.”
M-riksdagsledamoten Maria Stockhaus fruktar att S, när de väl bildat ny regering, inte kommer bry sig om de stödpartier som inte ingår i regeringen och skriver på Twitter: “Att S-löften inte är mycket värda det har de visat. En regering kan göra mycket som inte behöver passera riksdagen, att släppa fram en S-regering utan att sitta i den är att spela rysk roulette m Sveriges framtid”

SD-politikern Paula Bieler skriver på Twitter: ”Medmänsklighet och humanism” kommer aldrig vara ord jag använder om en politik som splittrar familjer genom att uppmuntra dem att dela på sig för att skicka unga män i förväg, göra ett skyddsverktyg till ett irreguljärt migrationsverktyg och urarmar en välfärdsstat.”
Så kontentan av det som Kristersson sagt nu är att Alliansen är död. Samtidigt så vill då aldrig Moderaterna komma in i maktens centrum då de så kategoriskt säger nej till att vilja samarbeta eller samtala med Sverigedemokraterna.
Jag ser framför mig i en inte allt för lång framtid att Kristersson blir utbytt som partiledare då han uttömt sina chanser att bli statsminister.

https://www.expressen.se/nyheter/en-sorglig-dag-for-svensk-borgerlighet/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *