Jens Ganman: KOM Å KÖP KONSERVERAD GRÖT*

av | 12 januari, 2019

Så hur tänker Jonas? Det är det enda som spelar någon roll just nu.

Tänker han medverka till att släppa fram den mest arbetarfientliga regeringen i mannaminne?

Eller tänker han visa att han leder landets enda arbetarparti?

Tja.

Ur ett strikt pokerperspektiv vore det förstås vansinne av VPK att lägga sig i NÄST sista omgången och släppa fram Regeringen Stefan Löfven 2.

Det kan han göra i omgång fyra.

Just nu är det taktiskt sett bättre att höja insatsen och rösta nej till Stefannie och därmed sänka detta rödgrönljusblåa missfoster till regering som – om det har tur och lågkonjunkturen dröjer – kommer att kunna halta framåt i ett år eller två.

Om ens det.

Röstar VPK nej till SOCELIMP(r) visar man styrka och integritet och ökar chanserna att få igenom egna reformer i nästa förhandlingsrunda.

…apropå pest och kolera, förresten.

Om man som Annie Lööf utnämner VPK till pest och SD till kolera tvingas man givetvis i slutändan att välja något av alternativen.

Det var det som hände i eftermiddags.

Med lite socker i botten.

https://www.youtube.com/watch?v=BsnTiiAZYfU

…………………………………………………………….

* Alt rubrik: “NYLIBERALISM BY PROXY” (kunde inte välja…)

En reaktion på “Jens Ganman: KOM Å KÖP KONSERVERAD GRÖT*

 1. Svenne E

  För att få en legitim regering på plats, krävs ett extraval.
  Samtliga politiker har nu visat att de utan skrupler struntar i vad väljarna tycker, och endast tar hänsyn till sin egen position. Det är fullständigt stick i stäv med vad en demokratisk valprocess beskriver. Vi väljare kan inte, ska inte, och kommer inte att acceptera att grundluras på detta sätt som ni nu har gjort.

  Alltså, stöka över statsministeromröstning nr 3 och 4 illa snabbt nu, och utlys ett extraval. Vi väljare kräver detta !
  Resultatet efter valet kommer att förändras mycket mer än vad någon av er kan ana. Förhoppningsvis kan det t.o.m. bli en majoritet åt något håll.
  Ni politiker får en valrörelse på er att verkligen tala om hur ni vill formera en regering, vem ni kan, eller inte kan, samarbeta med, och vad ni vill åstadkomma om ni får uppdraget att förvalta Sverige. Men, det ska vara en information som inte kommer att förändras så drastiskt som ni har gjort efter det ordinarie valet 2018.
  Vissa av er kommer sannolikt att uppleva stora problem med att bli tagna på allvar, men det är inte väljarnas fel. Någon av er kommer kanske inte ens att få leda en ny valrörelse, men det är respektive partiorganisations bekymmer. Vi väljer dem som finns att tillgå, och de som vi tror att vi kan lita på. Den här soppan som vi nu har upplevt kommer naturligtvis att ligga er i fatet, och det kommer att ta lång tid innan ni kan få ett fullt förtroende igen, om det över huvud taget är möjligt med den besättning som ni har nu.
  De besked som ni ger oss väljare inför extravalet ska vara tydliga, och ska ej kunna missförstås, och de ska vara hundra % ärliga.

  En demokrati som är värd namnet kräver det av er, i annat fall ska ni inte påstå att ni är demokrater av något slag, och då ska ni omgående byta arbete, ett arbete långt ifrån politiska och förtroendekrävande positioner.
  Dra inte heller en massa floskler om att Sverige är en demokrati, om ni inte kan uppfylla ens minimikraven för att vi ska ses som ett demokratiskt land. Det är illa nog att en stor del av omvärlden har riktat kritik mot vårt valsystem redan, som de inte upplever som demokratiskt.

  Sist men inte minst:
  Lägg på minnet att det är ni som ska tjäna befolkningen, och inte tvärtom. Någon av er får vårt mandat att sköta landet på ett sätt som majoriteten vill, och som tjänar Sverige, och Sveriges befolkning. Ni är i ett anställningsförhållande till oss väljare !
  Anställda förväntas att vara solidariska med sin arbetsgivare, och i många fall, lära sig att veta hut, oavsett vem som är arbetsgivare ! För de flesta av oss är det helt naturligt, och ni som gärna vill slå er för bröstet och tala om hur duktiga ni är, borde verkligen föregå med gott exempel.

  Ovanstående är inga önskningar, det är väljarkårens absoluta krav !

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *