Misstänkt skarp bomb med fjärrutlösning hittad i Hässleholm

av | 14 januari, 2019

Sverige har aldrig varit tryggare och säkrare, eller var det inte så MSM försökt framhålla det?
Men frågan är hur tryggt ock säkert den bilägaren i Hässleholm kände sig i lördags efter att han upptäckte ett mystiskt föremål vid sitt fordon?
Speciellt inte efter att polisen fattat misstankar om att det rörde sig om ett misstänkt farligt föremål. Speciellt inte efter att polisen tillkallat Nationella bombskyddet.

Larmet om händelsen kom in vid 10.30-tiden men först vid 16.45-tiden, drygt sju timmar efter larmet, avslutades insatsen.
Då fick de som tidigare evakuerades från närliggande fastigheter åter komma hem. Bombgruppen sköt sönder föremålet med ett “vattenskott”. Enligt uppgifter till Aftonbladet så misstänker polisen att det handlade om en fjärrutlöst bomb då enligt uppgifter den ska ha varit kopplad till en mobiltelefon.

Källor uppger att bombteknikerna bedömt objektet som skarpt utifrån undersökningarna på plats, men man kan dock inte konstatera det förrän man undersökt föremålet ytterligare en gång. Polisen vill inte uttala sig mer om ärendet, inte mer än att en förundersökning om försök till mord inletts.
Ingen är ännu misstänkt eller gripen för att ha placerat ut det misstänkt explosiva föremålet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/a2R344/uppgifter-misstankt-skarp-bomb-med-fjarrutlosning-hittad?fbclid=IwAR1Xq_CQ5Yvg55db7eIDX3cBGfMmHmLBdgI2sOLfxYpy63Ktfxhs5f8U9KU

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *