Bekräftat: Misstänkta föremålet i Hässleholm var fjärrutlöst bilbomb

Av | januari 15, 2019

Skrev tidigt i går morse om att på lördagen polisen i Hässleholm fått in ett larm om ett misstänkt föremål vid en bil i Hässleholm. När polisen anlänt så konstaterade de att det var något för bombgruppen varvid Nationella bombskyddet tillkallades. När de desarmerat, skjutit sönder det misstänkta föremålet så var de i det närmaste säkra på att det handlade om en fjärrutlöst bomb.
Under tidig eftermiddag i går kom då bekräftelse om att det misstänkta föremålet inte längre var “misstänkt”. Det handlade om en skarp bomb som dessutom var kopplad till en mobiltelefon så att den kunde fjärrutlösas.
I övrigt är polisen förtegen om att berätta annat än att en förundersökning om mordförsök pågår och att de i nuläget inte har någon misstänkt i fallet.

Så Sverige blir bara tryggare och säkrare för var dag som går, eller?
När det i en småstad med endast 19 500 innevånare placeras ut bomber, sprängs bomber på skolor så måste landet blivit tryggare eller hur?
Nä, det är något som inte stämmer i den beskrivningen, något som är helt fel. Jag kommer ihåg från min ungdom att det inte sprängdes eller placerades ut bomber i Hässleholm. Jag kommer ihåg att Hässleholm var en relativt säker stad fram tills för ett 20-tal år sen då det på bara ett par år började komma rapporter om grova misshandelsfall,

De som kom då tog med sig de konflikterna de flytt från hit och fortsatte här, de bildade gäng som fortfarande härjar i staden och som livnär sig på allehanda drogrelaterade brottsligheter. Så Sverige måste ha blivit tryggare och säkrare, eller hur?
För vi har väl under århundraden haft droghandel, sprängningar, skjutningar och bombutplaceringar i våra städer och samhällen, eller har vi det?
Vill inte lägga någon skuld på någon men en sak är säker allt har eskalerat de sista 20 åren och det fortsätter att göra det, så någon bär på skulden men vågar inte säga att det är vårt fel att läget numera är som det är.

https://www.svt.se/…/bekraftat-misstankta-foremalet-var-bil…
https://www.facebook.com/groups/projektsanning/permalink/2235639403372654/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *