Nuri Kino: 88:åriga Britta Kull från Södertälje har givit svenska fattigpensionärer ett ansikte.

av | 15 januari, 2019

Många vår lilla stad pratar om henne. Hon hade det knapert, fick inte ihop ekonomin månad för månad och fick därför bostadstillägg för att kunna betala hyran. Britta gnällde aldrig. Hon ansåg och anser att det finns de som behöver pengarna bättre, att hon ändå klarat sig. Nu kanske hon kommer att vräkas. Hennes dotter blev nämligen arbetslös och bad att få bo hos henne. Det är klart att mamma Britta sade ja. Myndigheterna fick reda på det och vill ha tillbaka bostadstilläggen. Nu har bland andra Joakim Granberg startat en insamling för henne. Där jag sitter på det ena lokala fiket är det många andra som vill hjälpa henne.

Brittas pension är på drygt 10 000 kronor, hennes hyra på 7000 kronor.

Nuri Kino

Läs artikel här (låst)…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *