7 kronor mer i månaden i sjukersättning är inget annat än ett hån mot dem som redan lever på marginalen

av | 16 januari, 2019

Känner mig oerhört rik idag när jag fick mitt sjukbidragsersättningsbedked (det som tidigare kallades för sjukpension) från försäkringskassan. Jag fick hela 211 kronor mer i månaden innan skatt, men sen när man såg att de tog 204 kronor i skatt på den höjningen så insåg man att det inte var något att vara nöjd över. Att endast få sju (7) kronor mer i sjukbidrag på ett sjukbidrag på ungefär 9500 kronor när statsminister Löfven säkert höjer sin lön med 4-5000 kronor nu när han nu åter blir statsminister och när statsråden säkert får en 2-3000 mer i lön så inser man att man inte har är så lyckligt lottad.

Det är snarare så att man kan kalla det för skamligt av dem som säger sig stå på den svages sida att inte vara generösare mot dem som redan har det dåligt, mot dem som redan nu lever på existensminimum. Är detta kanske deras svar på att vi sjuka kostar staten för mycket. För med tanke på att konsumentprisindex stigit med 1,1-1,2 procent i fjol så kommer vi i denna gruppen att få minskat köpkraft än ett år.
Man frågar sig var den lönehöjning tog vägen som de så högtidligen lovade oss alla under valrörelsen?
Och ni som nu säger att det inte är Löfvens budget som råder så kan jag säga att i den fanns inga skattelättnader för pensionärerna, de lättnaderna skulle inte komma förrän 2020.

Är det månne så att vi ska gå ut och förstöra vår omgivning för att visa att vi är värda mer pengar?
För det är ju på det viset som andra utsatta grupper gör och de brukar bli rikligt belönade.
Är det kanske så att Löfven och Co vill att vi ska börja gå handgripligen till väga för att de ska börja uppskatta oss i denna gruppen?
Eller ska vi kanske sätta oss på riksdagens trappa och strejka?
För sådana tilltag brukar också ge gott resultat i den rödgröna populismens tidevarv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *