Debatt mellan Bieler och Johansson om migrationsöverenskommelsen i JÖK-avtalet. Bieler säger: “Vi vet hur det slutade förra gången”

Av | januari 24, 2019

I morse var det debatt på Nyhetsmorgon i TV4. Det var justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och SD:s migrationspolitiska talesperson Paula Bieler som drabbade samman om det migrationsöverenskommelsen som C och L gjorde i JÖK-avtalet. Det rör sig om personer som är alternativt skyddsbehövande, som inte har flyktingstatus enligt FN:s regler.
Enligt en genomgång som Expressen gjort rör detta sig om över 20 000 invandrare som kommer att beröras av beslutet.
Men detta är något som Morgan Johansson menar är en liten och begränsad skara av alternativt skyddsbehövande.
Paula Bieler menar att all anhöriginvandring till Sverige har varit problematisk, men att det nu är en stor grupp som kommer att beröras av mer generösa regler.

Sverigedemokraterna skulle föredra att familjerna istället återförenades i sina hemländer. Men Morgan Johansson sade att det handlar om en humanitär insats och att de anhöriga till 90 procent består av kvinnor och barn. Enligt migrationsministern rör det sig om en begränsad grupp. Så kanske 20 000 personer är alltså enligt Morgan Johansson en begränsad grupp.
Måhända det är det men hur många människor kommer det att beröra?
För det handlar alltså om att 20 000 män ska få ta hit sin familj, sin fri sina barn sina föräldrar och när det är klart säkert hela släkten. Och detta utan att där ställs försörjningskrav på dem som tar hit dem, utan det ska svenska skattebetalare stå för.

Morgan Johansson säger med all övertalningsförmåga han har att: “Det är barn som får träffa sin pappa igen, det är fruar som får träffa sina män och äkta makar igen, och det är viktigt för integrationen här i Sverige att man har hela familjen samlad.”
Paula Bieler menar att detta är fel sak att att fokusera på och att de nya reglerna kommer att öppna upp för ökad invandring.
Hon sade: “Vi får bland de mest generösa reglerna i EU. Det är incitament för att splittra familjer och att öppna upp för irreguljär migration hit.”
Morgan Johansson hävdar att vi nu har det lägsta flyktingmottagandet på 13 år. Men han och Bieler är djupt oense om flyktingkrisen är över.
Bieler säger: “Vi är inte ute ur någon kris. Om man tittar på hur det ser ut i resten av världen är det fortfarande extremt många personer som har tvingats lämna sina hem, som söker sig till andra länder. Nu återinför vi regler som är bland de mest generösa i EU. Vi vet hur det slutade förra gången.”

Men detta håller inte Morgan Johansson med om utan vill nu med hjälp av Mp, C och L och med stöd av V att öppna våra gränser igen, släppa in alla för att det är en humanitär insats.
Men då frågar jag mig hur humanitär den insatsen är för dem som ska stå för kalaset?
För alla oss skattebetalare som ser vår välfärd fallera mer och mer.
Med tanke på den redan nu rådande bostadsbristen så skulle jag vilja frågar Morgan Johansson vart alla dessa ska bo och ta vägen?
Men risken är väl den att detta är inget som S och Mp tillsammans med C och L tänkt på, för det enda de tänker på vilka godhetspoäng de kan inkassera i omvärldens ögon.
De har tyvärr inte Sveriges bästa inför ögonen för i så fall så skulle de inte öppna gränserna för en ny flyktingkris.

https://nyheteridag.se/bieler-sd-till-johansson-s-vi-vet-…/…
https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/11961907

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *