Låt oss aldrig glömma Angelica

Av | januari 24, 2019

Angelica valde att avsluta sitt liv 2017. Hon blev endast 30 år gammal. Henne kamp för rättvisa var förgäves. Hon fick ingen. Hennes våldtäktsman gick fri och hon varken orkade eller vågade fortsätta leva sitt liv.

Han som våldtog Angelica hade Sverige gett en chans. Ni vet, vi är ju det där landet som inte bygger några murar.

Han som våldtog gjorde det i Angelicas eget hem. Den plats där vi tror att vi är trygga och skyddade från omvärldens ondska.

Han som våldtog ringde på Angelicas dörr. Hon hade en cancersjuk granne hon oroade sig för. Hon öppnade dörren i tron att grannen behövde hjälp. Det var inte Angelicas granne.

Han som våldtog trängde sig in i Angelicas granne, kanske han hade sett henne tidigare och bestämt sig för att han var hennes ägodel och kropp att utnyttja.

Han som våldtog drog in Angelica i hennes eget sovrum. Där våldtog han henne medan hans kompis vaktade ytterdörren.

Angelica hade ingen chans. Hon gjorde det enda kunde göra, att anmäla våldtäkten efteråt. Hon genomled rättsmedicinsk undersökning. Blåmärkena fanns där. I hemmet hittade polisen bevis. Förhör genomfördes. Ändå. På sin 30-års dag meddelade polisen att i brist på bevisning så valde vårt rättsväsende att släppa han som våldtog.

Den andra mannen. Han som vaktade. Förföljde Angelica, både på nätet och i hennes vardag. Hon gjorde det enda hon kunde göra. Hon anmälde till polisen. Polisen? De gjorde ingenting.

Angelica är död. Ännu ett offer för “öppna era hjärtan” och “mitt Europa bygger inga murar”. Vem bär ansvaret? Det svaret har vi ännu inte fått. Men låt oss aldrig glömma Angelica, precis som vi aldrig ska glömma Fadime. Två kvinnor som föll offer för män som anser sig ha rätten att bestämma över kvinnor.

Jag hoppas du funnit frid Angelica. Jag förbannar din våldtäktsman. Jag förbannar vårt land. Jag förbannar svensk politik. Jag sörjer dig ännu trots att jag inte visste vem du var eller kände dig.

https://www.facebook.com/1057719824240906/posts/2266229673389909/

 

En reaktion på “Låt oss aldrig glömma Angelica

  1. Thommy

    Jag antarcatt ni i texten menar “trängde in i Angelicas hem/lägenhet” men ni har skrivit “Han som våldtog trängde sig in i Angelicas granne”

    Bara för kännedom.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *