Ann Heberlein: ”Det är reglerna!” – världsförbättrarvansinne på Coop

Av | januari 26, 2019

Efter några dagar i Israel var kylskåpet tomt och vi gav oss motvilligt ut i kylan mot Coop på Mårtenstorget för att proviantera. Några varor, inklusive två folköl, hamnade i korgen och vi ställde oss lydigt i kön på Coop för att få betala. Erik packade upp apelsinerna, smöret, persiljan och ölflaskorna och jag väntade med den medhavda tygpåsen i högsta hugg. Där kom apelsinerna rullande, smöret och persiljan. Sen tog det slut.

”Har du leg?”, frågade kassörskan min man och pekade på de två ölflaskorna. Min man replikerade förvånat ”Jag?”: Kassörskan nickade barskt och svarade kort. ”Du”. ”Men”, svarade han, ”jag är ju nästan 60 år!”. ”Det är reglerna”, hävdade kassörskan och Erik letade förtvivlat efter sitt pass som han naturligtvis lämnat hemma.

Ann Heberlein

Läs vidare här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *