Hans Li Engnell: Förnuftet som klev ut genom fönstret och försvann

Av | 27 januari, 2019

“När Stefan Löfven läst upp regeringsförklaringen för sin andra mandatperiod var det många som reagerade positivt. Oj, så positivt det lät. Expressen Kulturs Jens Liljestrand beskrev den ”som en dröm” och ”så fruktansvärt bra politik”. Jag undrar hur många regeringsförklaringar han sett tidigare.

Löfven ska inte lastas för att han gav allt till alla. Det är nämligen så regeringsförklaringar brukar se ut. De är viljeinriktningar för det kommande året och mandatperioden. Den som tar texten på blodigt allvar gör sig därför till åtlöje.

Men samtidigt som vi kan himla med ögonen åt regeringsförklaringar i allmänhet och Löfvens i synnerhet, bör de inte skämtas bort helt. De visar nämligen hur politiker resonerar.”

Hans Li Engnell

Läs artikeln här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *