Ann Heberlein: Hyckleriet på Förintelsens minnesdag

Av | 28 januari, 2019

Igår var det Förintelsens minnesdag, och media fylldes av till intet förpliktande epistlar som fördömde nazismen och Förintelsen och som manade oss att ”aldrig glömma”. Politiker uppmärksammade årsdagen på Twitter och Facebook – bland annat utrikesminister Margot Wallström, som för några år sedan uppmärksammades av Simon Wiesenthalinstitutets lista över antisemitiska incidenter. Institutet betraktar en del av hennes uttalanden som antisemitiska. 2016 återfanns hennes namn på plats nummer åtta på institutets lista över årets mest antisemitiska och antiisraeliska incidenter för sitt uttalande om palestinska terrorister, vilka hon tycks ömma för. Wallströms engagemang i kampen mot antisemitism känns därmed inte helt trovärdig. Hennes klumpiga uttalanden är sannolikt ett utslag av bristande kunskap. Man borde kunna förvänta sig mer av en utrikesminister.

Ann Heberlein

Läs artikeln här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *