Att kollektivt skuldbelägga en grupp i samhället och redovisa kostnader går tydligen bra när det gäller vissa samhällsgrupper.

av | 31 januari, 2019

Man betalar sin skatt under ett helt arbetsliv för att så småningom, på ålderns höst, kunna ta del av den välfärd man bekostat, i landet med världens högsta skattetryck.

Tyvärr visar det sig då att de som förvaltat kapitalet och välfärden inte brytt sig om att ta del av befolkningsframskrivningarna från SCB?

Man är däremot väldigt tydlig med att kommunicera vilka som bär skulden till de ökade belastningarna på vården. Att kollektivt skuldbelägga en grupp i samhället och redovisa kostnader går tydligen bra när det gäller vissa samhällsgrupper.

Som grädde på moset tänker nu dessutom regeringen (ett av Centerns krav i Januariöverenskommelsen) utöka asylrätten till att även omfatta ”svårt sjuka”. Hur detta kommer belasta vårdapparaten vågar man inte ens tänka på. Däremot kan vi vara säkra på att dessa kostnader inte kommer redovisas..

Mitt förakt för de ansvariga, för journalistkåren som deltar i charaden och för folket som låter detta pågå, är gränslöst.

Ronny Hellström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *