Tre migranter gripna i Tyskland – misstänks ha planerat islamistisk terrorattack på ”otrogna”

Av | 1 februari, 2019

I går kunde man läsa om att Tysk polis gripit tre stycken migranter från Irak i delstaten Schleswig-Holstein i norra Tyskland. De tre gripna är misstänkta för förberedande av en terrorattack där de skulle spränga “otrogna” i luften. Två av männen är 23 år gamla medan den tredje är 36 år.
Under en månads tid har tysk polis spanat och utrett på de tre männen som fått uppehållstillstånd som flyktingar i Tyskland.

Två av männen är misstänkta för att ha byggt en bomb med hjälp av krut från fyrverkeripjäser, den tredje mannen är misstänkt för medhjälp i terrorplanerna.
Den tyska federala åklagarmyndigheten uppger i ett pressmeddelande: “Enligt vad som framkommit hittills så hade inte de misstänkta ännu valt ut en specifik måltavla för sin attack.”

Tysklands inrikesminister Horst Seehofer uppger att männen redan har utfört sprängtester. 23-åringarna ska enligt polisen laddat ner instruktioner för att göra en bomb från internet och även försökt beställa elektronik till en bombutlösare från Storbritannien. Detta köpet lyckades brittiska myndigheter som tur var stoppa.

Åklagaren i fallet uppger att 23-åringarna också hade tankar på att köpa en pistol med hjälp av 36-åringen. Men man övergav de planerna för att det blev för dyrt och riktade i stället in sig på att genomföra en terrorattack med ett fordon, och i början av året började en av 23-åringarna att ta körlektioner för lastbil.
En åklagare säger: “(De bestämde sig i slutet av 2018) för att genomföra ett islamistiskt motiverat terrorattentat i Tyskland.

Ännu är det oklart om de tre har någon koppling till någon terrororganisation, eller de handlat på eget bevåg. Men enligt Der Spiegel har männen fått assistans via den krypterade messenger-appen Telegram av en ännu okänd person. Männen började planera sin attack efter att de kom till Tyskland hösten 2015. Enligt Der Spiegel ska en av de misstänkta också sagt att han ville att attacken skulle slå mot så många ”otrogna” som möjligt. Men inga barn.

Tyska polisen har också gjort flera razzior i andra delar av Tyskland men inga ytterligare gripanden.
Men har det stått något om detta i den svenska “gammelpressen”?
Nä, inte ett enda ord. Detta förtigs och mörkas. Anses inte som någon nyhet av dessa tidningarna.
Man undrar varför de inte rapporterar om det, kan det vara för att det kanske skulle vara “kränkande” gentemot migranterna som kommit eller vad beror det på?

Ja, en sak är i alla fall säker, det är inte sista gången som personer ur denna gruppen kommer att gripas för terrorplaner. Vi får bara hoppas att det inte blir efter att något terrorattentat har utförts. För myndigheterna i de europeiska länderna vet inte vilka som de släppte in i flyktingkaoset 2015, de vet inte hur många potentiella terrorister som kom då och som fått både flyktingstatus och kanske till och med medborgarskap i de europeiska länderna.

https://nyheteridag.se/tre-invandrare-gripna-i-tyskland-mi…/
https://www.dw.com/…/german-police-arrest-3-iraq…/a-47287328
http://www.spiegel.de/…/schleswig-holstein-ermittler-heben-…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *