Jonas Sjöstedts okända gärning: ”Det värmer i hjärtat”

Av | februari 2, 2019

Man ska ge beröm åt dem som beröm ska få, även om man inte har något till övers för dem för övrigt.
Och jag vill ge beröm åt Jonas Sjöstedt som under år har ägnat sig åt att hjälpa Stockholms hemlösa utan att basunera ut detta i medierna. Idag på TV4:s Nyhetsmorgon kom det dock fram och det var deras politiska kommentator Marcus Oscarsson som kom med nyheten.

Men någon nyhet var det dock inte, inte för de hemlösa i Stockholm, inte för föreningen Hemlösa.se som på sin Facebooksida uppmärksammar att man ett känt ansikte som är med och delar ut frukost på morgonkvisten lite då och då.
I en film som föreningen gjort visar hur Vänsterledaren jobbar för fulla muggar. Detta har Jonas Sjöstedt gjort utan att söka mediernas uppmärksamhet, utan att söka rampljuset.

Marcus Oscarsson skriver på Facebook: “Alldeles oavsett om man röstar till vänster eller höger så råder det ingen tvekan om att det värmer i hjärtat när en partiledare på sin fritid hjälper våra svagaste i samhället på detta vis. Jonas är en person med ett varmt hjärta och man blir glad och tacksam över hans insatser.”

Nu är det inte bara Marcus Oscarsson som ger credit åt Sjöstedt, utan även den liberala profilen Dana Pourkomeylian hyllar honom för detta på Twitter, där hon skriver: “Under flera års tid har Jonas Sjöstedt delat ut mat till de hemlösa. Varför ingen vetat om det är för att han aldrig sagt ett knyst. Fördöme för politiker som posar med “influencers” stup i kvarten. Tack Jonas!”

Och även om jag tillhör skaran som inte håller med Jonas Sjöstedt i hans politiska åsikter så ställer jag mig i den skaran som hyllar honom för den gärning han har gjort för Stockholms hemlösas förening. För det är något beundransvärt han har gjort där och som sagt var man ska ge beröm och erkännande till dem som gör något gott för sina medmänniskor även om man inte håller med dem politiskt.

https://nyheteridag.se/sjostedts-okanda-garning-det-varme…/…
https://hemlosa.se/
https://www.facebook.com/hemlosa
https://www.facebook.com/marcus.oscarsson.7/videos/491997134661304/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *