Ann Heberlein: Brott mot äldre: Allt vanligare, allt grymmare

av | 3 februari, 2019

”Blotta åsynen av mig som gående kan väl inte väcka annat än sympati. Men här har de förmodligen valt ut mig på dessa grunder”, säger Lars Granqvist. Lars Granqvist är 93 år gammal och bor i Slottstaden i Malmö. Han har sviktande hälsa, men klarar sig trots det själv. Efter en inköpsrunda blev han kontaktad av ett par som lyckades komma över hans bankkort. ”I mitt hälsotillstånd så är dessa promenader oerhört ansträngande. Jag får hög hjärtklappning och blir nästan svimfärdig. De passade verkligen på när jag var som mest utsatt”, säger han. Lars blev inte fysiskt skadad, men hans tillit till samhället är skadat. Han har inte varit utanför sin lägenhet sedan han blev rånad.

Ann Heberlein

Läs artikeln här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *