Tino Sanandaji: Senaste åren har efterfrågan på säkerhetspersonal ökat, och idag sliter ca 30.000 väktare och ordningspersonal med att hålla Sverige trygg

Av | 3 februari, 2019

Aftonbladets f.d. politiska chefredaktör Helle Klein twittrar om vem som egentligen hotar vår trygghet: “Känns alltmer som att väktare är det största säkerhetshotet för medborgarna. SL måste utreda senaste väktarskandalen grundligt!“

Alla håller inte med hennes bedömning, vissa menar rentav att kriminella utgör ett större hot än väktare, exempelvis de rånare som nyligen bröt sig in och utsatte en rullstolsbunden man för tortyr:

“83-åringen låg och sov i sin säng när han övermannades av gärningsmännen. – De har slagit honom och misshandlat honom och skrikit att de vill ha pengar. Men han har ju inga pengar. Jag fattar inte hur man kan ge sig på en liten man som sitter i rullstol”

“Ivar var blåslagen i ansiktet och på bröstet efter slagen och hade förutom flera benbrott en skallfraktur och en blödning i huvudet. – Han är helt snurrig men har berättat att han vaknade av att hans ytterdörr bröts upp och att två maskerade män kom in. De skrek om pengar men han har ju inga pengar och försökte förklara det för rånarna. Då bara fortsatte de slå honom“

Senaste åren har efterfrågan på säkerhetspersonal ökat, och idag sliter ca 30.000 väktare och ordningspersonal med att hålla Sverige trygg, fler än antal poliser. 2017 ingrep branschen vid 161 000 tillfällen mot brott och ordningsstörning, släckte ca 700 bränder, och var vid 1300 tillfällen behjälpliga vid första hjälpen, livsuppehållande åtgärder och andra sjukvårdsinsatser. Vi kan bara gissa hur många liv de räddat och hur mycket mer otryggheten hade ökat om det inte vore för landers hårt arbetande ordningspersonal.

Helle Klein är chefredaktör på en LO-ägd tidning, liksom mig jobbar hon bekvämt inomhus, medan väktare patrullerar i kylan och utsätter sig för fysisk fara till relativ låg lön. Det är oanständigt när LO-eliten som försörjs av knegarna utnyttjar sin makt att kollektiv skuldbelägga en hel yrkeskår och dra tusentals oskyldiga över en kam på basis av en enskild händelse (som inte ens utretts än).

Det ger också inblick i kulturvänsterns verklighetsfrånvända fantasivärld. De avfärdar lättvindigt överväldigande bevis på att grovt våld har ökat, men det räcker med enskilda anekdoter för att de ska jaga upp sig och utse ordningspersonal till folkfiender och hot mot rikets säkerhet.

Tino Sanandaji

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *