KATERINA MAGASIN: Vem vill egentligen bli gammal i Sverige?

av | 4 februari, 2019

Sverige har mer än en kvarts miljon fattigpensionärer år 2019, trots att vi har ett av världens högsta skattetryck. Hur går detta ihop, frågar du dig kanske? Jo, därför att politikerna år efter år prioriterar andra saker än denna svagaste grupp i samhället. Jag skäms när jag hör hur fattiga äldre inte har råd att betala hyran, eller måste äta en gång per dag för att pengarna annars inte räcker till. Pensionärer som tillbringat hela sitt liv med att arbeta så att den nästkommande generationen skulle kunna ha det så bra som möjligt är värda en värdig ålderdom, inte som det är idag, där man i princip väntar ut döden. Det skriver Hampus Andersson, 20 år, i dagens krönika.

Vem vill egentligen bli gammal i Sverige?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *