30 år med samma politik med samma klena resultat

Av | 5 februari, 2019

Vi har nu kört 30 år med samma politik med samma klena resultat. Vi har ökad otrygghet, ökad splittring, aggressivare motsättningar mellan grupper, ökat utanförskap.

Fortfarande finns det kriminologer som på fullt allvar säger sig inte kunna svara på varför sexbrott mot kvinnor ökat lavinartat. De säger att det är ett mysterium. Varför Anders Östlund, kriminolog i Polisregion Mitt, påstår att ”statistiken är svårtolkad” kan bara bero på att Östlund fortfarande tror på mångkulturen som ett samhällsbygge.

Det är alltså inte bara våra riksdagspolitiker som tror att mångkultur är en lyckad samhällsväg att gå. Detta trots alla sargade kvinnor längs vägen. Trots ofantliga summor som lagts ned på misslyckade projekt för att locka utlänningar att vilja integrera sig. Detta sluta nästan alltid med att det svenska samhället får göra eftergifter för att “integrationen” ska fungera. T.ex. anpassade badtider, böneutrop, normalisering av slöjan, blunda för ballkongflickors öde, fortsätta ge pengar till tveksamma organisationer och så vidare. Tvärtemot sunt förnuft fortsätter man hävda att vårt samhälle inte klarar sig utan mångkulturen. Tittar man på Finland och Japan så visar det att det förmodligen är den största av lögner.

För att mångkulturen som idé ska kunna existera så måste något annat ge vika. Vi har i dag politiker som hävdar att Sverige inte har en egen kultur, och att det inte finns någonting svenskt. Att dessa framhärdar beror på att mångkulturen inte kan existera om det finns redan finns en dominerande kultur. Alltså måste det svenska tas ifrån sitt existensberättigande. När det sker blir det otryggt och oroligt eftersom ingen av de övriga kulturerna inte vill ge upp en kultur som formats under 1 000 år. Politikerna har dessutom inte samma förståelse som folket på gatan för vad det innebär att leva i en demokrati där yttrandefriheten står högt i kurs – liksom att kvinnor ska vara jämlika män.

Ändå har våra politiker signalerat till människor runt om i världen att till Sverige kan man komma och behålla sina egna normer och levnadsregler utan att det påverkar deras möjligheter att bli en del av vårt samhälle. Det går förstås inte eftersom det bygger på en lögn och de som drabbas är de människor som kommer hit och hamnar utanför samhället. Och de som hamnar utanför samhället tenderar i sin tur att attackera just det samhälle som öppnat sitt hjärta för dem. Det här leder till allvarliga etniska konflikter, t.ex. mellan judar och muslimer, men också mellan frihet kontra ofrihet.

Förespråkare för mångkultur hävdar ofta att Sverige alltid varit ett mångkulturellt land. Sverige behöver ett kulturutbyte. Så är inte fallet.

Kaffe kommer t.ex. från Colombia. Spagetti från Italien. Tobak ursprungligen från indianerna, hamburgare från USA och sushi från Japan. Detta kulturutbyte har skett utan att miljoner indianer eller japaner flyttat hit. Däremot har Sverige drygt hundratusen invandrare från Somalia, utan att vi ätit en enda somalisk maträtt. Man kan tycka vad man vill om invandring men låtsas inte som om det har med kulturutbyte att göra.

Det handlar alltså inte om t.ex. tillgången till olika maträtter. Hade det bara handlat om det hade långt fler uppskattat mångkulturen. Det handlar om de informella spelregler som styr samhället, såsom värderingar, normer och traditioner.

Det här något vårt grannland Danmark har förstått. De har till slut fattat galoppen och gett upp idén om ett mångkulturellt paradis. Någonting som aldrig tycks kunna hända i Sverige vilket är märkligt om man tänker på att folkombytet mellan de skandinaviska länderna varit omfattande under de senaste 1 000 åren. Det finns en anledning till att skandinaver oftast förstår varandra och kan kommunicera med varandra på sitt eget språk.

Sverige är liksom Tyskland lysande exempel på att multikultur och multietnicitet inte fungerar. Vi kan ta vilken etnicitet som helst och ställa frågan om de vill integreras med andra etniciteter. Svaret är ett rungande nej. De vill leva med sin kultur och med sitt folk, precis som de gjort de senaste 1 000 åren. Det är liksom därför jorden är uppdelade i olika länder.

Angela Merkel sa i tysk TV 2005 att “Multi-kulti ist tot” – “Multi-kulti är död”. (Video numera borttagen från Youtube).

Angela Merkel sa även i tysk TV 2010 i tysk TV 2010 att “Der Ansatz für Multikulti ist gescheitert, absolut gescheitert” – “Ansatsen att skapa ett multikulturellt samhälle har misslyckats, helt misslyckats”. https://www.youtube.com/watch?v=vIOz2mGOmgw  

Lik förbannat fortsatte Merkel envist att driva sin politik att söndra landet. Stefan Löfven som i september 2017 i TV sa att “Merkel och jag har en pakt” visade att han var Merkles knähund och vi ser resultatet i Sverige varje dag.

Text: Madeleine J Lilja Rönnquist / Jan-Ove Malmgren

https://nyheteridag.se/plus/ann-heberlein-danmark-har-gett-upp-iden-om-mangkultur/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *