I min värld idiotförklarar man ingen väljare om man är folkvald politiker.

Annika Strandhäll (S) är en politker som bemöter väljarnas frustration med illa dold avsky. I en tweet skriver Strandhäll:

“Fortsatt delad förstaplats som världens friaste land: När ni hör svartmålande domedagsprofeter som vill övertyga er om att allt går år skogen. Luta er mot fakta. Nya rapporten från @freedomhouse är svidande läsning mot alla som vill svartmåla Sverige.”

Reaktionerna från väljarna var omedelbar och hård, inte alls konstigt i min bok. Det finns många väljare som är heligt förbannade på Annika Strandhäll. Nåväl, en person i tråden känner sig manad att visa att denne står på Strandhälls sida och skriver: “Det totala IQ-värdet på kommenterar i denna tråd kommer vara runt 17.5% eller lägre”, varpå Strandhäll måste ha drabbats av en osedvanlig tacksamhet som svarar: “Jag förstår hur du tänker”.

Vi vet att väljare som uttrycker sin ilska och besvikelse alltid idiotförklaras av sossarna. De väljare som faktiskt lever i den verklighet som Annika Strandhäll vill förklara bort genom att hänvisa till en rapport. Den verklighet som står långt ifrån den verklighet den politiska adeln lever i.

I min värld idiotförklarar man ingen väljare om man är folkvald politiker, oavsett vad. Alla väljare är människor, och människor är väljare som uttrycker det de uttrycker av en anledning.

Det är fullkomligt idiotiskt att håna väljare genom att motivera hånandet genom att mer eller mindre kalla dem för lågutbildat patrask. I alla politikers ögon borde aldrig någon väljare behandlas som idiot. Och kanske i synnerhet när det kommer till sossar. Många av dem Annika Strandhäll visar sitt förakt för var en gång i tiden sossar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *