Kommer Mp och S att lagstifta mot förbränningsmotorer?

Av | 6 februari, 2019

Jag brukar inte ha så mycket till övers för Peter Kadhammars kolumner, men denna kolumn har mycket att säga alla.
För med tanke på att både Volvo och Scania är viktiga för Sverige och dess ekonomi. Får de inte sälja eller kanske inte ens tillverka diesel eller bensinmotorer så kan nog regeringen räkna med att då flyttar de sin verksamhet till något annat land tillsammans med de skatteinkomster som de genererar till svenska staten.

Vad kommer då att hända med alla dessa anställda, för det rör sig om åtskilliga, bara på Volvo rör det sig om 41 000 plus då alla som arbetar för underleverantörerna. Och räknar man då in Scanias tillverkning med över 15 000 så kan det bli ett hårt slag för staten och för de samhällena där fabrikerna ligger.
När SAAB automobiler gick i graven talades om kris.
Vad kommer dessa politiker då att säga, om Volvo och Scania försvinner från Sverige?

För det har ännu inte varit en enda journalist som ställt frågan till Löfven eller Lövin och avkrävt dem ett svar om hur lagstiftningen ska se ut. Det enda som hörts är deras eget prat om att förbjuda nyförsäljningen av bensin och dieselfordon.
Och som jag då förstår det hela så ska då all nyförsäljning av alla fordon förbjudas. Då ska allt från mopeder till bussar och lastbilar förbjudas, allt från traktorer till skogsmaskiner, schaktmaskiner, grävmaskiner och väghyvlar förbjudas.

Men vad som ska ersätta detta talas det inget om, för ett batteri med rimlig räckvidd till en långtradare väger sju ton. Och det är bara batteriet.
Vad kommer då ett batteri till en skogsmaskin eller traktor väga om de ska kunna köra i skogen eller på åkrarna en hel dag utan att behöva laddas under dagen?
När jag läser Kadhammars kolumn blir jag mer och mer undrande om politikerna i Miljöpartiet och Socialdemokraterna har tänkt på detta eller de bara talar som vanligt utan en enda klar tanke?

För när Kadhammar ringer Scania och talar med presstalesmannen Hans-Åke Danielsson så låter han frågande och frågar om det handlar det om totalförbud av förbränningsmotorer, för då återstår endast el och det är inget förnuftigt alternativ på grund av vikten.
När då Kadhammar ringer Volvo och deras presschef Claes Eliasson så låter han än mer undrande och säger: “Det är svårt att helt tänka bort förbränningsmotorer.”
Så frågan återstår om Lövin och Löfven ska lagstifta ett förbud mot alla förbränningsmotorer eller de kommer att få krypa till korset och inse att Sverige inte själva kan rädda världen och samtidigt bibehålla vårt välfärdsland.

https://www.aftonbladet.se/a/e1QX44?fbclid=IwAR3Dt40skFjCcX24hvVDpyrNDjslbyTbxgoe7HaTIKxL4WHeh3zeaASWIi4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *