Södersjukhuset, Stockholm. Kvinnor som söker vård för KÖNSSTYMPNING har ökat med 2000% sedan 2003.

Av | februari 6, 2019

“Allt fler könsstympade flickor och kvinnor söker vård i huvudstaden. På Södersjukhuset i Stockholm har man sett en drastisk ökning med hela 80 procent bara under de senaste två åren. Sedan starten 2003 handlar det om en ökning på 2000 procent.

I Sverige finns det enligt Socialstyrelsen uppskattningsvis omkring 38 000 flickor och kvinnor med utomvästlig invandrarbakgrund som har blivit könsstympade. Sedan år 2003 har Södersjukhuset i Stockholm en gynekologisk specialmottagning vid namn Amelmottagningen som tar emot patienter som blivit utsatta för den här sortens övergrepp.”

Läs artikel i Samhällsnytt här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *