En skadad av knivbeväpnad man vid Södertörns polishögskola

Av | 8 februari, 2019

Det trygga och säkra Sverige blir allt tryggare och säkrare, eller hur?
Ja, det känns så säkert när man på olika medier kan läsa och höra hur det vid 10-tiden utanför Södertörns högskola begicks ett knivöverfall där en person skadades så svårt att den fick föras med ambulanshelikopter till sjukhus.
Enligt uppgifter så greps en person av av studenter och instruktörer vid polishögskolan. Den andra greps senare av ordinarie poliser.

Enligt vittnet Robin Ek var det ett tjugo- trettiotal polisstudenter som ingrep och både hjälpte offret och grep en av gärningsmännen.
Towe Hägg vid polisens ledningscentral säger: “Vi har både civila och uniformerade poliser på plats och man förhör personer som blivit vittnen till händelsen.”
Ett annat vittne Axel Engström berättar att han såg hur den misstänkte gärningsmannen jagade offret.

Han säger: “Jag kom ut ur min port och en man kom springande, jagad av en annan man med kniv i handen. Jag uppfattade det som att den jagade personen var skadad i sin vänstra sida och han skrek att jag skulle akta mig, berättar han.”
Jenny Tirén Berg, pressansvarig på Södertörns högskola säger: “Jag fick precis höra om händelsen av vår säkerhetschef men vi vet inte alls om det är relaterat till högskolan. I övrigt får jag hänvisa till polisen om vad som hänt.”

Jenny Tirén Berg bekräftar för Aftonbladet att det ska ha skett på gatan utanför polisutbildningen som ligger i Södertörns högskola.
Vilka skador offret har och hur allvarliga de är i nuläget inte klart, endast att skadorna sitter i överkroppen.

https://omni.se/en-skadad-av-knivbevapnad-man-vid…/a/2160lG…
https://www.svt.se/…/man-greps-jagade-personer-med-kniv-uta…
https://www.aftonbladet.se/…/man-jagade-personer-med-kniv-u…
https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *