Gymnasieskola stänger i Stenungsund, det efter hot om skolskjutning

Av | 8 februari, 2019

Vad är det som händer i vår en gång så trygga och säkra land?
I gårkväll vid 21-tiden framfördes det ett hot mot Nösnäsgymnasiet i Stenungsund på nätet. Göteborgs-Posten skriver att mediet var Snapchat och att bilden som spridits var på en person med en text som syftar till att en skolskjutning skulle komma att ske.

Texten löd: “don’t come to school tomorrow”.
Polisen har tagit in två två killar i 20-årsåldern till förhör.
Peter Adlersson presstalesperson på polisen skriver: “Brottsrubricering i nuläget är grovt olaga hot och förundersökningen leds av åklagare.”
Och redan nu på morgonen genomförde polisen en husrannsakan hos de två killarna, där de beslagtog både telefon och dator från båda pojkarna.

Åklagaren Patrik Stintzing är den som leder ärendet och han säger: “Vi har koll på vilka det är och vad det är sagt. Men nu återstår förhör med personerna så får vi se vad det leder till.”
Det rör sig om drygt 1 200 personer som nu är drabbade, av dem är det drygt 1 000 gymnasieelever, Resterande går på skolan som vuxenstuderande.
Många var ovetande om hotet och när de kom till skolan på morgonen möttes de av lappar på entrédörrarna som berättade just att skolan håller stängt för dagen.
Texten löd: “kolan är stängd idag 8/2 som en ren försiktighetsåtgärd”

För övrigt talades det inte om varför denna försiktighetsåtgärd hade igångsatts. En av rektorerna på gymnasiet berättar att det kom ett sms i morse. I sms:et stod det att skolan var stängd på grund av säkerhetsskäl.
En pappa till en av eleverna talar om att hans son också fick ett sms då han klev av bussen utanför skolan.
Sonen ringde då sin far och sade: “pappa jag kommer hem.”
Så man frågar sig varför inte kommunen gick ut med information om vad som hänt och att skolan hölls stängd?

https://www.expressen.se/…/just-nu-skola-stanger-efter-ho…/…
https://www.svt.se/…/lokalt/vast/gymnasium-haller-stangt-ef…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *