Handläggare på migrationsverket i Kalmar misstänks för mutbrott, krävde 100 000 av asylsökande

Av | 8 februari, 2019

Godheten har sitt pris och det priset var tydligen 100 000 kronor för denna handläggare på Migrationsverkets kontaktcenter i Kalmar.
Att sen handläggaren försöker skoja bort mailet som den sände till en migrant, och säga att det var menat att gå till en kollega det är bara en dålig bortförklaring. För en sådan sak ska bara resultera i en utgång och det är avsked på grått papper.

För även om man inte har så mycket till övers för den svenska migrationspolitiken så ska inte anställda på den myndigheten som har hand om handläggandet av ärendena sko sig på dem som kommit hit.
För vem vet om den som fått mailet hade betalt, vad skulle då hänt?
Den personen hade kanske då räknat med att få uppehållstillstånd och kanske medborgarskap, den hade ju betalt för det.

Om en sådan sak spridit sig så hade kanske fler av dessa migranter försökt muta sig till liknande fördelar?
Så det är bra att ärendet tas upp till personalansvarsnämnden, men att personen fortfarande arbetar kvar på Migrationsverket och har kvar samma arbetsuppgifter som innan tycker i alla fall jag är ynkligt av Migrationsverket. Även om personen är kvar på arbetsplatsen så skulle den inte få ha kvar sina arbetsuppgifter. Det visar ju bara att de inte tar händelsen på fullt allvar inom Migrationsverket.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/anstalld-pa-migrationsverket-i-kalmar-utreds-for-mutbrott?fbclid=IwAR0MFrhNptTVIH64gojezjuAifXB3xssszx0-018tjJFKfJVf5xZKH9P4zo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *