Hanif Bali: Kommer ni ihåg italienaren som gav sitt barn en örfil i Gamla stan för några år sedan? Synd för honom att han inte kom från en icke-skidåkande nation och inte var analfabet.

Av | 8 februari, 2019

Metro:
”Straff kortas: Mamma visste inte att barnaga var förbjudet i Sverige

En mamma erkände att hon slagit sina barn under flera år, men menade att hon inte visste att barnaga är förbjudet i Sverige. Nu döms hon men får sänkt straff eftersom tingsrätten tar hänsyn till uppgifterna om att det i Afghanistan och Iran är tillåtet att aga sina barn.

I mitten av oktober larmades polis efter att delar av en familj hade flytt till ett skogsparti i Stockholmsområdet. Det framkom uppgifter om att mamman i familjen hade misshandlat barnen och hon greps.

Familjen kommer ursprungligen från Afghanistan, har under flera år bott i Iran och kom som flyktingar till Sverige i slutet av 2015, enligt dokument från tingsrätten.

Mamman, som är i 30-årsåldern, åtalades för grov fridskränkning – för att vid flera tillfällen under flera år ha slagit familjens döttrar. Två av döttrarna är tonåringar, men den yngsta dottern är bara några år gammal.

Bland åklagarens bevisning fanns vittnesmål och mobilfilmer.

Solna tingsrätt kommer fram till att det är utrett att mamman gjort sig skyldig till fler än fem fall av misshandel av den äldsta dottern och fler än fyra fall av misshandel mot den näst äldsta dottern, alltså grov fridskränkning. Det är även utrett att mamman har misshandlat den yngsta dottern.

– I de länder som hon har växt upp och bott i innan hon kom till Sverige för ett par år sedan har det varit lagligt och till och med kutym att aga sina barn. Mot den bakgrunden, det faktum att hon är analfabet och att hon varit väldigt isolerad i Sverige har det alltså varit försvarets uppfattning att situationen har varit sådan att hon ska kunna gå fri från ansvar på grund av så kallad straffrättsvillfarelse, säger försvarsadvokat Marcus Lodin.

Rätten konstaterar att det inte är helt utrett att mamman kände till att det är olagligt att slå sina barn i Sverige, även om det i utredningen finns uppgifter om att familjen via tolk fått den informationen.

Rätten tar även hänsyn till ”de förhållanden som mamma kommer ifrån” och ”den till synes isolering i hemmet och avsaknad av kontakt med det svenska samhället som hon befunnit sig i sedan familjen kom till Sverige”.

Rätten anser att brottsligheten hon nu döms för motsvarar omkring ett års fängelse, men dömer ut ett kortare straff. Hon döms till tre månaders fängelse, men eftersom hon suttit häktad kvittas det.”

Kommer ni ihåg italienaren som gav sitt barn en örfil i Gamla stan för några år sedan? Synd för honom att han inte kom från en icke-skidåkande nation och inte var analfabet.

Signalen till pojkar och flickor med invandrarbakgrund är tydlig:

Om era föräldrar skiter i att integrera sig, om de isolerar sig, om de lever enligt sitt hemlands normer – så får de slå sönder er, och vi kommer ge dem 75% rabatt för det.

Mvh
”Rättsstaten” Sverige.

Hanif Bali

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *