Sverige har på kort tid omvandlats till ett land där kvinnor inte längre är fria.

Våldtäkterna fortsätter i oförminskad takt. Uppriktigt sagt, snart har allt sagts om brotten och om våldtäktsmännen. Vad mer kan man skriva i förhoppningen om att regeringen ska erkänna att kvinnor far illa i Sverige?

I Hultsfred jobbar polisen med tre misstänkta fall av våldtäkt. Niclas Juneskog vid polisen uttrycker förvåning över att så många våldtäkter anmälts. Det är något man inte upplevt tidigare. Det må så vara i Hultsfred men att kvinnor våldtas på löpande band i en rasande takt är knappats någon nyhet. Problemet är att ingen öppet vågar säga som det är: Våldtäkterna har stadigt ökat under flera år, i synnerhet sedan Stefan Löfven likt en dåre ropade ut att hans Europa bygger inga murar. Hänsynslöst öppnade han Sveriges gränser och släppte in hundratusentals män. Män med stora svårigheter i att förstå att kvinnor i Sverige betraktas som fria och självständiga individer.

Rapporteringen om våldtäkterna i Hultsfred är knapphändig. Det gör inget, vi får veta precis så mycket som vi behöver. Ingen av de misstänkta våldtäktsmännen är frihetsberövade trots bevisning i minst två fall. Ett fall därför att det ”är extra känsligt”.

Att ingen av gärningsmännen är frihetsberövade förvånar inte längre. Jag tror många skulle bli förvånade om vårt rättsmonopol plötsligt hade visat fram att de stod sida vid sida med offren.

Förbaskat sorgligt är det, att Sverige på så kort tid omvandlats till ett land där kvinnor inte längre är fria. Fast å andra sidan tyckts det bara vi kritiker som känner så, någonstans är det okej som Löfven brukar säga, att kvinnor inte längre har kvar sin rörelsefrihet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *