Demonstrant fick högra handen avsliten av polisgranat under gula västarnas demonstration i Paris

| 10 februari, 2019

En demonstrant fick enligt ett ögonvittne sin högra hand bortsprängd av en polisgranat vid gula västarnas demonstration under lördagen i Paris..

Ögonvittnet Cyprien Royer berättar för RT att den skadade mannen befann sig i närheten av nationalförsamlingen där en grupp svartklädda män försökte ta sig in.

“Mannen observerade endast händelsen. Polis anlände och kastade granater förklarar Royer vidare. En granat hamnade mellan mannens fötter och när han försökte kasta bort den exploderade den.“

“Mannen skrek av smärta och klamrade sig fast vid oss och vi ledde undan honom från platsen. Han skrek och var verkligen illa däran. Vi kallade på medicinsk personal och de förstod först inte vad som hänt och inte att handen var bortsprängd.”

Mannen fick omedelbart första hjälpen på plats och kördes därefter snabbt till sjukhus av brandmän.

Den skadade mannen var fotograf för gula västarna och ögonvittnet berättade att han endast fotograferade. Enligt uppgift från inrikesministeriet deltog så många som 51 400 i lördagens protestmarsch.

Ungefär 4 000 gula västar marscherade i Paris medan resten marscherade runt om i Frankrike, bl.a. i Marseille, Toulouse och Bordeaux. 36 demonstranter arresterades.

Den 8:e februari meddelade gula västrana att de inte längre kommer att informera myndigheterna i förväg var de tänker demonstrera då de inte vill vara delaktiga i myndigheternas våldsaktioner. Anledningen till detta är att många skadades allvarligt under lördagen efter polisens ingripanden.

Text: Jan-Ove Malmgren
Källa: https://www.rt.com/news/451055-yellow-vest-france-protests
Bild: RT France

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *