Metoo på agendan när kulturkonventet drog igång

Av | februari 10, 2019

Igår drog konventet Folk och kultur igång i Eskilstuna. Över 150 arrangörer deltar och fram till lördag ska 250 programpunkter betas av. Nordiska ministerrådet arrangerade ett seminarium om #metoo.

– Metoo bröt tystnaden där kvinnor och flickor för första gången öppnade upp och talade om sexuella övergrepp och sexuella trakasserier i olika branscher, säger journalisten Alexandra Pascalidou.

Hon ska resa runt för Nordiska ministerrådet och se vilka spår Metoo-rörelsen lämnat efter sig.

– Jag ska se vad som har hänt i våra grannländer och hur vi håller det här samtalet vid liv och hur vi på riktigt kan förändra strukturen inom kultursfären, säger hon.

Metoo på agendan? Är det här ett skämt? Var var metoo när Zoran Ismael mycket hastigt lämnade Sverige förra året och satt och tryckte någonstans i sina hemtrakter?

Det var naturligtvis knäpptyst. Varför var det inte det när det gällde Fredrik Virtanen, Lasse Kronér (oskyldigt utpekad) och andra som t.ex. Lotta Bromé och Martin Timell?

Behövde jag ens ställa frågan?

Vi har en rättssäkerhet som säger “hellre fria än fälla”. Metoojournalistiken fungerar tvärtom. Skyldig vid blotta misstanken.

Fredrik Virtanen, Lasse Kronér och Martin Timell friades från misstankar. Det spelar ingen roll. Deras karriärer är över.

Vänsterblivne Åsa Lindeborg beskriver det så väl: Timell friades – men hans namn går inte att rädda.

Jag hoppas hon är glad idag när rörelsen hon är med i har förstört livet för ett oräkneligt antal oskyldiga kulturpersoner och deras familjer.

Text: Jan-Ove Malmgren
Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/metoo-pa-agendan-nar-kulturkonventet-drog-igang
Bild: SVT

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *