MIGRATIONSPOLITIK “Jag skäms för att vi inte hjälper fattiga flyktingar – istället låter vi oss utnyttjas av dem utan skyddsbehov”

av | 10 februari, 2019

Jag fick ett brev i ett A4-kuvert, postat till mig. De flesta brukar mejla in sina texter men inte denna gång, utan här kom en text utprintad på papper. Personen som på detta sätt lämnat sitt vittnesmål om det som pågår i det svenska samhället behöver vara anonym och ville inte ens mejla, men jag känner till vederbörandes identitet. Jag har skrivit ut texten och publicerar den i dag på Katerina Magasin. Det handlar om ett beräknande utnyttjande av vårt välvilliga och godtrogna bidragssystem, och en svensk privatperson som liksom många andra öppnade sitt hjärta för att vad denna trodde skulle vara hjälp, men så småningom insåg att det främst handlar om skupelfria individers utnyttjande av ett lands generositet. Varför? För att de får, och kan. Frågan är hur det kommer sig att det svenska samhället tillåter det?

Läs gärna hela artikeln som är länkad här och fundera på vilka känslor som väcks i dig inför till exempel att ditt hem och din välvilja skulle användas som avskräckande exempel. Vilka känslor väcks inom dig inför både brevskrivarens uppvaknande, men också det faktum att så många fortfarande lever i förnekelse, villfarelse och okunskap? Vilka känslor väcks inför att så kallad “familjeåterförening” nu ännu kraftfullare öppnar Sveriges gränser, trots att landet redan är svårt ansträngt av fullkomligt ansvarslös och genomnaiv migrationspolitik?

Håll därefter god ton i kommentarerna (även om ditt blodtryck stiger och tiden för den allra bästa tonen för länge sen är förbi…)

Katerina Magasin. Liten men fri. Stötta gärna genom swish 0733289122, konto SEB 5206 1604 404 eller Pay Pal: info@katerinamagasin.se – tack på förhand.

“Jag skäms för att vi inte hjälper fattiga flyktingar – istället låter vi oss utnyttjas av dem utan skyddsbehov”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *