Norsk polis jagar svensktalande man efter knivdåd i Oslo

Av | 10 februari, 2019

Norsk polis jagar två personer varav en är svensktalande för ett knivdåd i Oslo. Larmet om knivdådet kom in till Oslopolisen vid 2-tiden i natt. Tre män ska ha blivit skadade vid dådet varav en har allvarliga skador i buken och som nu vårdas för kritiska skador enligt norska medier. De två andra tog sig själva till sjukhus och uppges ha allvarliga men inte livshotande skador.

Vittnen till dådet har sett minst två personer springa från gärningsplatsen. Men som motsats till den svenska polisen uppger den norska polisen för TV2 att den misstänkte gärningsmannen uppges ha nordafrikanskt utseende, vara runt 160 centimeter lång och prata svenska.
Vidar Pedersen vid Oslopolisen säger: “Vi har en omfattande sökinsats efter gärningsmannen. Vi har kontrollerat flera personer som passar in i den här beskrivningen, men ingen är gripen.”

Norska polisen beskriver mannen som smal och var klädd i svart mössa och svart jacka.
Utredningsledare Tor Grøttum säger till till VG: “Vi är intresserade att komma i kontakt med två personer som setts springa från platsen. En förmodad gärningsperson och en annan som sprang samtidigt.”
Polisen håller på att gå igenom material från gärningsplatsen och dess omgivning såsom övervakningskameror i området.

Brottsplatsen på Storgata är avspärrad av polisen och tekniker har säkrat spår.
Vidar Pedersen säger: “De tre knivskadade är alla kända av polisen sedan innan.”
Detta är inte första gången som en “svensk” är involverad i knivskärningar i Oslo, i oktober förra året greps Makaveli Lindén, 20, i Frankrike efter att han knivhuggit 24-årige Heikki Bjørklund Paltto till döds i Oslo.

Så är det så underligt att norska stortingsledamöter gång på gång varnar för det farliga med att Sverige inte straffar brottslingarna efter att de begått brott här, utan låter dem fortsätta sin brottsliga bana som inget hänt.
Är det så lustigt att norska politiker talar om de svenska utanförsområdena som laglöst land?
Nä, för det är just i dessa områden som Makaveli Lindén fick sin “utbildning” som kriminell, och det är just personer från dessa områden som i många fall reser till andra länder och begår grova brott.

https://www.aftonbladet.se/a/0ER7dJ?fbclid=IwAR2AcAq4-DmeHxXYtkx5n3GTw7PjTP8mSHWI5EELTATPPQNkgjAn7650B0g

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *