Och denna förbannade straffrabatt – man kan lika gärna låta bli att döma för våldtäkt – speciellt om man våldtar barn

Av | 10 februari, 2019

Åklagaren har yrkat att Ahmet Koyuncu, medborgare i Turkiet,  döms för våldtäkt enligt 6 kap 1 § 1 st 1 men brottsbalken, enligt följande gärningspåstående: Ahmet Koyuncu har med målsäganden Sekretess A som inte deltagit frivilligt, genomfört samlag samt genomfört sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar varit jämförlig med samlag. Den sexuella handlingen har bestått i att han har penetrerat, eller försökt att penetrera, hennes ändtarmsöppning med sitt kön. Ahmet Koyuncu har därvid otillbörligt utnyttjat att målsäganden befunnit sig i en särskilt utsatt situation på grund av sömn och berusning samt på grund av att hon i en bil nattetid förts till en ödslig plats av två för henne okända män, samt att hon befunnit sig i baksätet i bilen som saknat bakdörrar. Det hände den 4 november 2018 i en bil i Enköping, Enköpings kommun. Ahmet Koyuncu begick gärningen med uppsåt.

Åklagaren har i andra hand yrkat att Ahmet Koyuncu döms för oaktsam våldtäkt 6 kap 1 a § brottsbalken enligt följande: I vart fall har Ahmet Koyuncu genom ovanstående förfarande gjort sig skyldig till oaktsam våldtäkt genom att han varit grovt oaktsam beträffande omständigheten att målsäganden inte deltagit frivilligt och att hon därvid på sätt som angetts ovan befunnit sig i en särskilt utsatt situation.

Åklagaren har yrkat att Susmithan Pushparajah döms för medhjälp till våldtäkt, enligt 6 kap 1 § 1 st 1 men samt 23 kap 4 § brottsbalken, enligt följande gärningspåstående: Susmithan Pushparajah har främjat gärningen i åtalspunkten 1 genom att såsom förare av den aktuella bilen, i vilken Ahmet Koyuncu och målsäganden färdades i, stanna bilen och därefter upplåta bilen där gärningen genomfördes, i samband med att han befann sig i närheten av bilen. Det hände den 4 november 2018 i Enköping, Enköpings kommun. Susmithan Pushparajah begick gärningen med uppsåt. Åklagaren har i andra hand yrkat att Susmithan Pushparajah döms för medhjälp till oaktsam våldtäkt enligt 6 kap 1 a § samt 23 kap 4 § brottsbalken enligt följande: I vart fall har Susmithan Pushparajah varit grovt oaktsam beträffande omständigheten att målsäganden inte deltagit frivilligt och att hon därvid befunnit sig i en särskilt utsatt situation på sätt som anges i åtalspunkten 1.

Sekretess A känner inte Ahmet Koyuncu och Susmithan Pushparajah sedan tidigare.

Ja vad tror läsaren att dessa monster fick för straff? 3-4 års fängelse? Kanske mer? Utvisning?

Jag skulle inte tro det. I Sverige är det fritt fram att våldta och skända kvinnor och barn bara man är tillräckligt ung själv och speciellt om man inte är svensk och ännu mer speciellt att man saknar uppehållstillstånd.

Påföljden för Ahmet Koyuncu ska således bestämmas till skyddstillsyn och tre månaders fängelse. Skyddstillsynen ska vidare förenas med en föreskrift om att Ahmet Koyuncu ska genomgå behandlingsprogrammet ROS.

Susmithan Pushparajah frikändes från ansvar för brott.

Det är patetiskt och en skymf mot all värdighet och anständighet.

Grattis alla ni i Sverige som vill ha det så här. Ni är för närvarande 5 300 000 personer. Jag föraktar er alla.

Text: Jan-Ove Malmgren
Källa: UPPSALA TINGSRÄTT Mål nr: B 6803-18
Bild: TT Nyhetsbyrån

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *