Om jag fick önska något vore det att vi stängde igen alla dörrar för män som kommer hit och våldtar.

Av | februari 11, 2019

“Fick skattepengar för antirasism och muslimsk ungdomsverksamhet – åtalas för sexbrott mot barn”, “Svensktalande nordafrikaner jagas för knivattack”, “Två svenska kvinnor misshandlade av afrikaner”, “Afrikan åtalas för otrohetskontroll”, ‘Tänkte att nu dör vi på riktigt'”

https://nyheteridag.se

Samtidigt som brott mot kvinnor ökar, intresserar sig politiker för hur de bäst ska omvandla dessa brott till något män i Sverige i alla tider ägnat sig åt. När våldtäkt ska diskuteras duger endast den svenska tolkningen om att alla män våldtar, en förklaringsmodell som är väldigt förlåtande och som möjliggör för politiker att fortsätta sopa problemet under mattan. Att förklara det ökade antalet av våldtäkter och den stora samhällsförändring som ligger bakom detta är ungefär som att säga: “Nåväl, män är vad män är” vilket är ett hån mot såväl offer som kategorin män.

Politiker måste ändra sin attityd gentemot dem som de släppt in i vårt land. Det handlar inte om “alla män” som “alltid” begått dessa brott eller om män som bara behöver lära sig förstå att det är brottsligt att våldta. Det handlar om män som betraktar kvinnan men framför allt den västerländska kvinnan som en hora. Ja det är hårt att uttrycka sig så, men det behövs för så länge vi inte erkänner detta kommer vägen till kvinnors kroppar i samhället fortsätta ligga helt öppen. Om vi ska stänga igen den dörren måste också straff börja utdelas, och då menar jag att politiker måste ha modet att i handling visa att om du begår en våldtäkt i Sverige har du också förverkat rätten till vårt land. Många av dessa brott sker under asylprocessen, eller inom de närmsta åren efter att de kommit hit. Det betyder att politiker också måste omvärdera medborgarskapet.

Det svenska medborgarskapet har stor rättslig och symbolisk betydelse som vi borde nyttja bättre. Det är faktiskt helt obegripligt att man inte gör det. Medborgarskapet står för samhörighet, men samhörighet med män som inte respekterar ett lands lagar eller dess kvinnor, vill ingen ha. Vi måste ställa krav för att uppnå en sammanhållning.

Egentligen är det mycket enkelt. För dem som vill bli medborgare borde krav ställas på att man kan styrka sin identitet. Det är särskilt viktigt för vårt rättsväsende. Många kommer idag undan genom att ljuga om sin ålder. Vi borde också i vissa allvarliga fall kunna återkalla medborgarskap. Men för att det senare ens ska komma upp till debatt måste man börja betrakta våldtäkt som ett allvarligt brott. Kvinna efter kvinna, flicka efter flicka, till och med kategorin pojkar som ökar, våldtas i en takt vi aldrig tidigare skådat, ändå fortsätter man hävda att vi alltid haft dessa problem.

Om jag fick önska något vore det att vi stängde igen alla dörrar för män som kommer hit och våldtar. De har inget här att göra. Våldtäkt är dessutom ett extremt uttryck för bristande jämställdhet. Och det i ett land som slår sig för bröstet med att driva en feministisk politik. Det är helt oacceptabelt – ändå fortsätter det nya våldet mot kvinnor vara en av de mest utbredda och socialt accepterade kränkningarna av de mänskliga rättigheterna i Sverige just nu.

Rapporterna och domarna visar att problemen är så omfattande att de kan beskrivas som en samhällelig kris. Trots det ser regeringen och andra individer våld mot kvinnor som ett begränsat socialt problem som alltid sett ut på samma sätt.

Det finns för många kvinnor som nu tvingas leva sina liv med bestående psykiska/fysiska skador: självmordstankar, rörelsehinder, problem att utföra enkelt arbete och rädsla för att vistats utomhus. Dessutom ökar risken för sexuellt överförbara sjukdomar. Hur många av de män som kommit hit tror ni genomgått en hälsoundersökning innan de släpptes in i vårt samhälle?

Om man inte kan tänka på de trauman en våldtäkt innebär så borde de stora kostnaderna för sjukvården göra det. Dessa skulle kunna undvikas.

Vi kan inte fortsätta betrakta det här som något som alltid existerat, framför allt duger det inte att enbart uppmärksamma det på olika internationella dagar för våld mot kvinnor. Dessa dagar har snarare kommit att bli dagar då politikerna ser en möjlighet att plocka politiska poänger. För att motverka det våld mot kvinnor som sedan 2015 eskalerat krävs politiskt mod och engagemang årets alla dagar.

En reaktion på “Om jag fick önska något vore det att vi stängde igen alla dörrar för män som kommer hit och våldtar.

  1. Roger

    Det här är något som vänstern är experter på tillsammans med alla”feminister” som säger vi utgår ifrån att det är män som våldtar! Inte ens duktiga Mustafa panchiri fick gehör när han försökte samtala i opinion live om att det är kulturen från Islam och Afghanistan som är den vidrigaste och mest kvinnohatande orsaken. Och rasist kortet åker fram direkt. Jag är 51år och det enda partiet som inte hycklar är SD, men jag röstar inte på dom, om jag hade möjlighet så skulle jag emigrera till Tjeckien av olika skäl.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *