Ann Heberlein. I valet mellan normkritisk scenkonst och en fungerande psykiatri väljer jag en fungerande psykiatri. Varje dag.

Av | 11 februari, 2019

“I en sällsynt oinformerad och enfaldig text luftar sydsvenskans kulturchef Ida Ölmedal konspirationsteorier angående de besparingar Region Skåne gör på kulturbudgeten. Ölmedal ”varnar för dimridåer kring alliansens beslut att spara på kulturen” och påstår att det ”mullrar ett kulturkrig under ytan”. Ölmedals fantasifulla teori går ut på att Alliansen i Region Skåne skurit i kulturbudgeten för att tillfredsställa Sverigedemokraterna.

Det är naturligtvis rent nonsens. Svaret på frågan varför Region Skåne sparar 17, 1 miljoner kronor på kulturbudgeten jämfört med budgeten för 2018 är mycket enkel: Region Skåne befinner sig i ekonomisk kris. Pengarna räcker helt enkelt inte till. Kulturen blir dock inte utan bidrag, vilket man skulle kunna tro med ledning av alla de upprörda reaktioner som denna besparing gett upphov till. I själva verket uppgår kulturnämndens regionbidrag till hela 302,7 miljoner kronor. Till detta kommer förväntade statsbidrag på 505, 4 miljoner kronor. Det är alltså inte på något sätt tomt i kulturnämndens plånbok.”

Ann Heberlein

Läs artikeln här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *