I Bangladesh har “Hercules” tagit lagen i egna händer – avrättar våldtäktsmän

av | 11 februari, 2019

Bangladesh: En anonym seriemördare, som på kort tid har bragt tre våldtäktsmän om livet, hyllas på sociala medier, men kritiseras av landets rättsvårdande myndigheter, som menar att det är oacceptabelt med dessa utomrättsliga avrättningar och att samhället mer än väl klarar av att hantera kriminalitet utan att privatpersoner ska ta lagen i egna händer.

Bangladesh är ett djupt patriarkaliskt samhälle. Det är också ett av de länder i världen där barnäktenskap är tillåtet och antalet barnäktenskap är det fjärde högts förekommande i världen. Våldtäkt inom äktenskapet är inte olagligt. Diskriminering och kränkningar av kvinnors mänskliga rättigheter är utbrett i Bangladesh på alla plan. Det kommer till uttryck bland annat i att våld mot kvinnor är ett vanligt problem.

Sexuella trakasserier på väg till, från och på arbetsplatser är ett mycket utbrett problem som försvårar kvinnors deltagande i arbetslivet.

Därför är det extra intressant med en seriemördare som nu ger sig på misstänkta våldtäktsmän. Alla utgår från att det döljer sig en man bakom signaturen – men tänk om “Hercules” är en kvinna?

Läs mer på Katerina Magasin. Liten men fri. Stötta gärna genom swish 0733289122, konto SEB 5206 1604 404 eller Pay Pal: info@katerinamagasin.se – tack på förhand.

I Bangladesh har “Hercules” tagit lagen i egna händer – avrättar våldtäktsmän

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *