Kände IS-rekryteraren uppges vara död

| 11 februari, 2019

IS-rekryteraren Billé Ilias Mohamed från Rinkeby ska enligt Dokus källor vara död sedan 2017.

“En av de viktigaste rekryterarna i Stockholm till terrorgruppen Islamiska staten, Billé Ilias Mohamed från Rinkeby, ska ha dödats i Syrien redan 2017. Det uppger källor inom den islamistiska miljön för Doku.

Billé Ilias Mohamed, född 1984, misstänktes 2015 vara hjärnan bakom en rekryteringsbas i Sverige för IS, avslöjade Aftonbladet. Han ska då enligt tidningen ha fått med sig minst fjorton unga män och kvinnor att resa till IS och Syrien. Han åkte själv dit i slutet av juni 2014.

Nu uppger källor inom den islamistiska miljön för Doku att Billé Ilias Mohamed dödades under flyganfall mot IS ”huvudstad” Raqqa i oktober 2017.”

Läs i Doku här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *